Koti Uutisia Ruotsalaisaktivistit jakoivat lehtisiä markkinoilla – järjestäjät vastustivat sananvapautta

Ruotsalaisaktivistit jakoivat lehtisiä markkinoilla – järjestäjät vastustivat sananvapautta

2

Vastarintaliikkeen aktivisteja ja jäseniä Ruotsin 3. ryhmästä kokoontui viime sunnuntaina eteläruotsalaisen Lövestadin kevätmarkkinoille jakamaan lentolehtisiä. Lövestadin markkinoilla vierailee vuosittain 10 000–15 000 ihmistä, joten markkinat olivat loistava tilaisuus levittää Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen sanomaa.

Enemmistö markkinavierailijoista otti lentolehtisen uteliaana vastaan, ja päivän aikana syntyi monia mielenkiintoisia ja mukavia keskusteluita. Valitettavasti viihtyisä tunnelma ei kestänyt koko lentolehtisten jaon ajan.

Mies, joka kertoi olevansa markkinavastaava, ilmestyi pian paikalle kehottaen aktivisteja lähtemään paikalta, koska he eivät muka saaneet olla siellä. Ryhmänjohtaja Freddy Nerman informoi tämän jälkeen miestä, ettei aktivisteilla ollut aikomustakaan poistua paikalta ja että heillä on oikeus harjoittaa perustuslaillista oikeuttaan levittää poliittisia mielipiteitään julkisella paikalla.

Paikalle tuli myös markkinajärjestäjä. Hän ja markkinavastaava ymmärsivät lopulta, etteivät aktivistit tulisi lähtemään mihinkään. Markkinajärjestäjä uhkasi sitten soittaa poliisille, mutta nähtyään, ettei tälläkään ollut mitään vaikutusta, hän ja markkinavastaava asettuivat aktivistien eteen ja yrittivät näin estää markkinavierailijoita vastaanottamasta lentolehtisiä.

Markkinavastaava ja markkinajärjestäjä tummansinisessä hupparissa ja keltaisissa huomioliiveissä.

Ympärille alkoi kerääntyä uteliaita ihmisiä sekä poliittisia vastustajia. Tämä selvästi rohkaisi markkinoista vastannutta henkilöä uhkailemaan lentolehtisen vastaanottaneita ihmisiä sillä, että heidät tultaisiin ajamaan ulos markkina-alueelta. Markkinajärjestäjä puolestaan asettui erään aktivistin ja ihmisten väliin, jotka uhkailusta huolimatta halusivat lentolehtisen luettavakseen. Provokaatioista huolimatta aktivistit pysyivät tilanteessa rauhallisina.

Poliittiset vastustajat alkoivat markkinajärjestäjän ja markkinavastaavan tuella korottaa vihamielistä ääntään. Vastustajat vaativat aktivisteja lopettamaan heidän kuvaamisensa, vaikka he itse kuvasivat aktivisteja kännyköillään.

Tilanne päättyi käsirysyyn, kun Nordfrontin toimittaja dokumentoi ihmisten kanssa käytyä keskustelua. Eräs mies ilmestyi tähän väliin ja huitaisi videokameran pois toimittajan kädestä. Miehelle annettiin välittömästi kurinpalautus, mistä hänen kanssaan samanmieliset eivät pitäneet. Toinen mies hyökkäsi aktivistin kimppuun takaapäin kuristusotteella, ja aktivistit tekivät hänellekin selväksi, mitä tällaisesta seuraa.

Kun hyökkääjät viimein ymmärsivät, ettei aktivisteja niin helposti nujerrettaisikaan, perääntyivät hyökkääjät taaksepäin. He näyttivät järkyttyneiltä siitä, että aktivistit olivat puolustaneet itseään ja oikeuttaan levittää mielipiteitään.

Kun tilanne oli hieman rauhoittunut ja paikalle saapuneet poliisit olivat kirjanneet rikosilmoituksen pahoinpitelystä, aktivisteille osoitettiin toinen paikka, missä jatkaa lentolehtisten jakoa. Koska lehtisiä oli jäljellä enää vain muutamia kappaleita, jakaminen päätettiin kuitenkin tässä vaiheessa lopettaa. Tämän jälkeen siirryttiin autoille ja summattiin yhdessä päivän tapahtumat.

Kahden poliisipartion saavuttua paikalle hyökkääjät alkoivat valittaa kovaan ääneen tulleensa pahoinpidellyiksi.

 

Lähde: Nordfront.se

2 KOMMENTIT

  1. Tämä ihmisten heikkous ja avun tarve ulkopuolisilta hämmentää kyllä kerta toisensa jälkeen. Menen haastamaan riitaa ja käyn käsiksi, saan nenilleni ja ryhdyn itkemään pahoinpidellyksi tulemisesta. Kulttuurimarxilaista roskalogiikkaa.

    Toivottavasti en kuule koskaan yhdenkään kansallismielisen tekevän samaa tai valittavansa poliisille edes silloin kun saa täysin syyttö selkäänsä. Kestäkää iskut ja olkaa miehiä!

Comments are closed.