Koti Uutisia Royal Canin sponsoroi eläinrääkkäystä

Royal Canin sponsoroi eläinrääkkäystä

1

Lemmikkien ruokaa valmistava ranskalainen yritys Royal Canin jäi kiinni eläinrääkkäyksen sponsoroinnista Ukrainassa. Kansainvälinen eläinsuojelujärjestö julkaisi videokuvaa törkeästä kilpailusta, jossa koiria usutetaan puolustuskyvyttömän karhun kimppuun.

Kansainväliset suuryritykset Royal Canin sekä Mars, joka omistaa ensiksi mainitun, ovat päässeet negatiiviseen julkisuuteen sen jälkeen, kun eläinsuojelujärjestö Four Paws julkaisi heinäkuun lopulla videon Ukrainassa järjestetystä kilpailusta, jossa miehet usuttavat koiria karhun kimppuun. Aggressiivisimmat koirat ja näiden isännät palkittiin Royal Caninin pokaaleilla.

Kilpailuista tekee erityisen törkeän se, että karhuilta on poistettu kynnet. Sen lisäksi ne ovat kytkettyinä koko ajan ja niiden liikkumista kontrolloidaan ketjun avulla, mikä estää karhua puolustautumasta koiralaumaa vastaan.

Vaikka laji onkin kielletty Ukrainassa, kilpailuja järjestetään siitä huolimatta muutaman kerran vuodessa. Maassa on arvioiden mukaan 15–20 karhua, joita käytetään tähän tarkoitukseen. Ne elävät ahtaissa häkeissä, joista ne pääsevät ulos ainoastaan harjoitellakseen tai joutuakseen koirien hyökkäämäksi.

Alla eläinsuojelujärjestön julkaisema video, joka on kuvattu viime keväänä.

 

http://www.youtube.com/watch?v=uN6a8PR-jZg

1 KOMMENTTI

  1. Pistettäisiin noiden kilpailujen pitäjät aseitta aidoitetulle alueelle ja (kynnellinen) karhu sinne niitä härnäämään. Katsottaisiin kuinka kauan jaksaa juosta.

Comments are closed.