Koti Artikkelit Pohjoismaiden urheilukilpailut Taalainmaalla

Pohjoismaiden urheilukilpailut Taalainmaalla

2

Vikingkamp_AK

Lauantaina 27. heinäkuuta Vastarintaliike järjesti Vikingakamp-urheilukilpailut Taalainmaalla. Monenlaisten kilpailujen jälkeen valittiin Vuoden taistelija, ja myöhään lauantai-iltana Tanskan Vastarintaliike ja kotisivunsa Nordfront.dk aloittivat virallisesti toimintansa.

vikingakampen_dk1

Jo perjantai-illan aikana osanottajia alkoi saapua odotukset korkealla Taalainmaalle sovitulle tapaamispaikalle. Saapumisen jälkeen kahviteltiin ennen kuin järjestäjät kävivät läpi viikonlopun ohjelman pääkohdat. Perjantai-illan aikana oli myös hyvin aikaa keskustella koko Pohjolan alueelta saapuneiden tovereiden kanssa ennen nukkumaanmenoa.

Suunnilleen puoli yhdeksän aikaan lauantaiaamuna tarjottiin aamiaista, ja jotkut ehtivät jo tätä ennen käydä aamu-uinnilla. Osanottajia tulvi paikalle sekä myöhään illalla että aikaisin aamulla.

Heti kello 10:n jälkeen seurasi informaatiota kolmesta ensimmäisestä kilpailulajista: salamapallosta, köydenvedosta ja paintballista. Tämän jälkeen osanottajat kokoontuivat sisälle ja saivat mahdollisuuden ostaa liikkeen verkkokaupan tuotteita, joita monet ostivatkin. Loppuunmyydyiksi tulivat muiden muassa vihreät T-paidat, ja myös Vastarintaliikkeen uusia pinssejä ostettiin paljon.

vikingakampen_uppst

Lyhyen kävelylenkin jälkeen läheisellä jalkapallokentällä kilpailut jatkuivat salamapallolla, joka on rugbyn yksi variantti. Osanottajat jaettiin kuuteen eri joukkueeseen, ja ottelut kestivät kymmenen minuuttia jaettuna kahteen puoliaikaan.

vikingakampen_rugby1

Salamapalloturnauksen voittajaksi varmistui lopulta joukkue numero 6 voitettuaan viidennen joukkueen finaalissa. Salamapallon jälkeen tuli köydenvedon aika, ja tässä lajissa taisteltiin urhoollisesti. Jokainen joukkue halusi voittaa. Köydenvedon selvä voittaja oli kuitenkin ensimmäinen joukkue, mutta myös neljäs joukkue suoriutui loistavasti lajissa.

vikingakampen_dragk3

Kolmen aikoihin pidettiin myöhäinen lounastauko kilpailemisesta. Keittiöhenkilökunta oli tehnyt kotitekoisia lihapullia lihasta, jonka maata viljelevä tukijäsen oli järjestölle lahjoittanut. Osanottajat pitivät ruoasta ja monet olivat halukkaita hakemaan toisen annoksen kaikkien saatua ensimmäisen annoksensa.

vikingakampen_pojke

Vartin yli viisi joukkueet jatkoivat kilpailua kohti ratkaisun hetkeä, jolloin yksi joukkueista tulisi voittamaan kilpailujen ensimmäisen osan. Viimeinen ja ratkaiseva laji oli paintball, jossa kaikki joukkueet kilpailivat toisiaan vastaan. Kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että kuudes joukkue oli sekä tämän lajin että kaikkien joukkuelajien voittaja.

vikingakampen_paintb2

Kun joukkuelajien voittaja oli selvinnyt, kuudennen joukkueen taistelijoiden oli aika siirtyä yksilölajeihin kamppailemaan Vuoden taistelijan tittelistä. Yksilölajit testasivat kilpailijoiden nopeutta, voimaa ja älykkyyttä.

vikingakampen_lopning

Ensimmäisenä yksilölajina oli 400 metrin juoksu. Toista lajia kutsuttiin “bullet holdiksi”, jossa tehtävä oli kannatella nauhalla sidottua painoa niin pitkään kuin pystyi. Lopuksi kilpailijat saivat ratkaistavakseen arvoituksia, ja kun kilpailija ei osannut vastata kysymykseen, hän joutui ulos kilpailusta. Tämä jatkui, kunnes enää yksi kilpailija oli jäljellä.

vikingakampen_styrka1
“Bullet hold”

Kaikki taistelivat urhoollisesti, mutta “bullet holdin” viimeinen erä ratkaisi, kummalle kahdesta kilpailijasta annettaisiin Vuoden taistelija -titteli. Julius Blomberg varmistui lopulta voittajaksi osoitettuaan vahvaa suorituskykyä ratkaisevassa lajissa.

Vuoden taistelija Julius Blomberg voittamansa palkinnon kanssa.
Vuoden taistelija Julius Blomberg voittamansa palkinnon kanssa.

Illalla Vastarintaliikkeen johtaja Klas Lund piti puheen, jossa hän halusi kunnioittaa henkilöitä, jotka ovat suoriutuneet loistavasti taistelussa vuoden 2013 ensimmäisen puolikkaan. Ylitse muiden ulottui Ruotsin Nordfrontin päätoimittaja Fredrik Vejdeland, joka peittosi toiset äärimmäisen kovalla työllään kotisivun eteen. Lund nosti esiin muitakin jäseniä, sekä kuolleita että elossa olevia, paikalla olleita sekä sellaisia, jotka eivät olleet läsnä.

Vastarintaliikkeen johtaja Klas Lund pitämässä puhetta.
Vastarintaliikkeen johtaja Klas Lund pitämässä puhetta.

Klas Lundin puheen jälkeen pidettiin lyhyempi tauko, jonka jälkeen seurasi viikonlopun etukäteen tiedossa ollut kohokohta: Tanskan Vastarintaliikkeen ja Nordfront.dk:n virallistaminen. Pär Öberg, urheilukilpailujen järjestäjä ja Ruotsin Vastarintaliikkeen valtionjohdon jäsen, sai kunnian ilmoittaa nämä iloiset uutiset. Vastaanotto raikui luultavasti pisimmillä ja voimakkaimmilla kättentaputuksilla, jotka seudulla on koskaan kuultu. Öbergin puheen jälkeen oli erään paikalla olleen tanskalaistoverin vuoro puhua, ja tämäkin puhe otettiin vastaan suurin suosionosoituksin. Öberg ilmoitti baarin olevan auki, ja tarjolla oli tanskalaista olutta.

Viikonlopun kohokohta oli, kun tanskalaistoverit toivotettiin tervetulleiksi Pohjoismaiseen Vastarintaliikkeeseen.
Viikonlopun kohokohta oli, kun tanskalaistoverit toivotettiin tervetulleiksi Pohjoismaiseen Vastarintaliikkeeseen.

Viimeisen puheen piti Simon Lindberg. Kuten tavallista, Lindberg puhui eläytyen, ja Pohjolaa ja taistelua käsitellyt puhe otettiin vastaan lämpimin kättentaputuksin.

vikingakampen_lindberg

Illan aikana osanottajat saivat nauttia live-musiikista, ja jotkut valvoivat melko myöhäänkin, ennen kuin lopulta menivät nukkumaan.

Yhdeksältä sunnuntaiaamuna tarjottiin aamiaista, ennen kuin koetti aika alkaa pakata, siivota ja hyvästellä toverit tältä kerralta.

 

Nordfront.se

2 KOMMENTIT

  1. Hienoa nähdä, miten nopeasti Liike kasvaa! Todella asiallista ja tervehenkistä toimintaa, eläköön Voitto!

Comments are closed.