Koti Uutisia Rooman juutalaisjohtaja huolissaan “natsismin noususta Euroopassa”

Rooman juutalaisjohtaja huolissaan “natsismin noususta Euroopassa”

3

UK_Rooman_juutalaisjohtaja

Rooman 52-vuotias juutalaisyhteisön puheenjohtaja Riccardo Pacifici on huolissaan “natsismin noususta Euroopassa”. Pacificilla on melko tyypillinen juutalaisjohtajan tausta: hän kertoo isovanhempiensa kuolleen Auschwitzin leirillä.

Juutalaisjohtajan mukaan Euroopassa on olemassa kaikki merkit antisemitismin uudelle nousulle. Hän kertoo myös sianpäistä, joita lähetettiin Rooman juutalaisyhteisön kokoontumispaikkoihin. Hänen mukaansa Italia on kuitenkin vielä juutalaisille turvallinen paikka asua.

Pacificin mukaan vaarallisimmat maat juutalaisille Euroopassa ovat Kreikka, Unkari, Ranska ja Belgia. Ranskan ja Belgian antisemitismin nousuun ovat pääasiassa vaikuttaneet muslimitaustaiset maahanmuuttajat.

Pacifici kertoo, että Italiassa “militantit uusnatsit” tyytyvät spreijaamaan antisemitistisiä iskulauseita synagogien seinille. Hän mainitsee lisäksi, että antisemitismiä ilmenee Italiassa myös nettikirjoittelun kautta. Toisaalta “antisemitistinen nettikirjoittelu” on huomattavasti vähentynyt, koska juutalaisista kirjoittelu on laitonta Italiassa.

Lähde: The Local (Italy)

Aiheeseen liittyen:

Sianpäitä Israelin suurlähetystöön, juutalaismuseoon ja synagogaan
Holokaustin kieltäminen laittomaksi Italiassa

3 KOMMENTIT

  1. Kylläpäs jutkua ärsyttää, kun Euroopan valloitus pysähtyy kuin seinään paikallisten vastustuksesta.

  2. Jos juutalaisista kirjoittelu on laitonta, niin samantien voisi laittaa laittomaksi juutalaisena olemisen. Menkää sinne Israeliin itkemään.

  3. Jos hänen isovanhempansa jo kuolivat leirillä niin kuinkas kaveri on edes syntynyt? No, vitsi vitsinä.

    Kristinuskon hylänneet juutalaiset tarkoitushakuisesti sotkevat kaksi asiaa keskenään. En viitsi heitä tässä opettaa, koska heidän on opittava ymmärtämään mitä puhuvat ja mitä kirjoittavat. Vastuu ei ole kuulijalla/lukijalla, vaan kirjoittajalla/sanojalla.

Comments are closed.