Koti Uutisia Risteilyaluksia turvapaikanhakijoiden majoituspaikoiksi Ruotsissa

Risteilyaluksia turvapaikanhakijoiden majoituspaikoiksi Ruotsissa

5

UK_afrikkalaisia_maahanmuuttajia

Viime viikolla Ruotsin maahanmuuttovirasto ilmoitti, ettei uusille turvapaikanhakijoille ole enää vapaata majoitustilaa ja että he saavat nyt järjestää asumisensa itse. Viranomaiset haeskelevat kuitenkin tälläkin hetkellä kuumeisesti uutta tilaa. Tiistaina maahanmuuttovirastosta sanottiin risteilyaluksia käytettävän lähitulevaisuudessa tähän tarkoitukseen. Uusia majoituspaikkoja turvapaikanhakijoille tullaan raivaamaan jopa öljynporauslauttojen asuintiloista.

“Varjellaksemme oikeutta turvapaikkaan Ruotsissa ja ylipäätään selvitäksemme tehtävästä tarjota kaikille katto pään päälle ryhtyy maahanmuuttovirasto majoittamaan turvapaikanhakijoita nyt vesillä. Odotamme hankkeen tuovan useamman tuhat uutta paikkaa”, sanoi Ruotsin maahanmuuttoviraston yritystukitoiminnan johtaja Willis Åberg.

Turvapaikanhakijoiden majoitukseen tarkoitettuja risteilyaluksia olisi suunnitelman mukaan niissä kaupungeissa, joissa on riittävän suuria satamia; Åberg mainitsee esimerkkeinä Tukholman, Göteborgin, Malmön, Oskarshamnin, Uddevallan ja Gävlen satamat.

“Turvapaikanhakijat voisivat majoittua näihin aluksiin hakemustensa koko käsittelyajaksi, joka tarkoittaa yleensä yli vuoden pituista ajanjaksoa”, Åberg jatkaa.

Mikäli tarjous hyväksytään, asuinpaikkojen lukumäärä alusta kohden ei saa alittaa 200 paikkaa. Yleensä palveluntarjoajien kanssa tehtävä sopimus solmitaan vähintään kuudeksi kuukaudeksi.

Ensimmäiset turvapaikanhakijat tulevat todennäköisesti muuttamaan risteilyaluksille ja öljynporauslautoille vuoden 2016 alussa. Edellytys tälle on, että kaikki luvat ovat kunnossa ja että palveluntarjoajat täyttävät vaatimuslistan.

Lähteet: Nordfront.se, Aftonbladet

5 KOMMENTIT

  1. Nuo risteilyaluksethan on vallan loistava idea. Kun sitten vielä seilaavat ne parinkymmenen kilometrin päähän rannikolta, niin ei tartte murehtia että asukkaat livahtaisivat rötöstelemään.
    Tekisi mieli ehdottaa että hylätyt hakemukset voisi toimittaa torpedolla, mutta se toisaalta olisi hyvien ja melko kalliiden laivanrunkojen tuhlaamista.

    Tietenkin jos tästä laajentaisi siten, että otetaankin käyttöön jo romuttamistuomion saaneita vanhoja rahtialuksia ja vastaavia risteilyalusten sijasta. Varmasti suvakit mieluusti lahjoittaisivat näihinkin sänkyjä ja vastaavia, ja sitten jos koko laiva sen kielteisen päätöksen saa, niin sitten voidaan käyttää laivastolle harjoitusmaalina sitä alusta.

  2. Nämä alukset voisi seilata avomerelle ja upottautua siellä. Laskun materiaalikuluista voisi lähettää matujen kotimaahan. Kaikki pakolaiset pois ja heti.

  3. Nyt vittu… joka helvetin koloonko noita tungetaan, minne seuraavaksi? Ruotsalaisten autoihin? Toimistotiloihin? Varastoihin?

Comments are closed.