Koti Uutisia Rasismia löytynyt yllättävistä paikoista

Rasismia löytynyt yllättävistä paikoista

12

Viime päivinä rasisminvastustajat ovat olleet poikkeuksellisen hysteerisiä etsiessään jotain, mitä voisi vastustaa. Rasismia tai suoranaista “natsismia” on löytynyt joulutorttujen lisäksi ainakin lastenvaatteista, jääkiekkopelistä ja viiksistä.

Ruotsin yleisradio SVT avasi pelin ryhtyessään syyttämään joulutorttuja hakaristeiksi sen jälkeen, kun ruotsalaislehti Svenska Dagbladet julkaisi torttujen leivontaohjeet. Kun lehden toimittaja kertoi, että leivontaohjeiden julkaisun tarkoituksena oli näyttää, millaisia leivonnaisia ihmiset tekivät ennen vanhaan, tivasi SVT vieläpä täysin vakavissaan, viittasiko toimittaja 1930-lukuun.

SVT:n joulutorttu-natsisyytöksiä pidettiin jopa ulkomaita myöten naurettavina, ja myös Suomen valtamedia uutisoi aiheesta. Kun naureskelu joulutorttujen ympärillä oli laantunut, päätti Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula löytää rasismia kenties vielä yllättävämmästä paikasta. Kontula huomasi ostoksilla ollessaan, että Lindexin lastenvaateosastolla myytiin sinistä kravattia mustan paidan kanssa. Kiihkeä rasisminvastustaja ja -löytäjä näki heti, että kyseessä on Lapuan liikkeen univormu. Kontulan vasemmistolaiset toverit ottivat jutun täysin vakavissaan ja alkoivat tosissaan avautua sosiaalisessa mediassa järkyttyneinä tästä “univormusta”.

Venäjällä “Maailma ilman natsismia” -järjestö veti herneen nenään Latviassa pelattua jääkiekko-ottelua edeltäneestä jäätanssi-show’sta. Latvian itsenäisyyspäivän kunniaksi pelattua Latvia–Venäjä-ottelua ennen tanssijat muodostivat kentälle erilaisia kuvioita käyttäen apunaan maansa lippuja. Yksi näistä kuvioista muistutti rasisminvastustajien mielestä “natsisymbolia”.

Kenties kaikkein kovimman pohjanoteerauksen teki kanadalainen Ralph Haddad, joka syytti miestentaudeista tietoisuutta lisäämään pyrkivää Movember-kampanjaa seksismistä ja rasismista. Haddadin mukaan Movember-viiksien kasvattajat ovat rasisteja, koska “tummaihoisilla miehillä eturauhassyövän riski on kaksinkertainen, ja suurin osa viiksien kasvattajista on valkoisia miehiä”. Seksistisenä hän pitää kampanjaa sen vuoksi, että se on liian maskuliininen ja lisäksi kampanja syrjii “transsukupuolisia ihmisiä”.

Kotimaiset rasisminmetsästäjät ja -vastustajat voivat löytää rasistisia piiloviestejä hyvinkin läheltä, kuten Helsingin julkisesta liikenteestä.

 

uk_rasismia

12 KOMMENTIT

 1. Henkilökohtaisesti on vaikea ottaa vakavasti tällaisen ihmisloan kirjoituksia ja mielipiteitä…

 2. Näin kun yhteenkasattuna ja parhaat palat poimittuna pääsee näkemään lähipäivien uutisvirtaa, ei voi kuin ihmetellä, mihin ihmiset energiaansa käyttävät. Mistä nämä rasismikammoiset hullut saavat motivaation näihin lausuntoihinsa? Ja tässä taloudessa sininen kraka pääsi näiden uutisten myötä kunniapaikalle.

  Innolla odotellaan päivää, kun Intian matkaa tilaaville varoitellaan matkatoimistossa mahdollisesti vastaantulevista vihasymboleista.

 3. Toivottavasti näiden tapausten myötä alkaisi suurellekin yleisölle tulla selväksi kuinka älytöntä antirasistien toiminta on ja miten valtamedia menee vakavissaan mukaan tällaisiin idioottimaisuuksiin. Pitääkö tällaisten henkisesti epävakaiden yksilöiden älyttömyyksiä puida valtamediassa. Ilmeisesti tämä on valtamedialle oivallinen tapa “unohtaa” sionististen rikollisten toiminnan käsittely, kun voi sen sijaan tarjota ihmisille viihdykkeeksi tällaista roskaa.

  • Anti-rasismihan on todella järkevää: siihen on helpompaa saada valtiolta ja kunnilta apurahaa kuin mihinkään muuhun. 1980-luvulla rauhanpuolustamiseen sai helppoa rahaa: kansa marssi Naton sodanaseita vastaan ja Varsovan liiton rauhanaseiden puolesta. No diktaattoreiden Työrauhaahan silloin puolusteltiin: Silloin saatiin aikaan hyväksyntä sille, että ongelmia ei voi ratkaista kansalaisiaan sortavissa maissa vaan ihmisiä on otettava vastaan länsimaissa. Ja näin luotiin pohja rasisminvastustamiselle: sillä kun ihmismassoja siirtyy laittomasti ja väärin perustein, on varmaa, että joku vastustaa ja näin ollen voidaan olla varmoja “rasismin” vastaisuuteen löytyy tarvetta.

   Pohjois-Afrikastahan on pakko ottaa vastaan väkeä, kun niillä on “pakko” tulla huonoilla veneillä.

   Ihmisiä ei voi palauttaa kotiin, koska kotona ei ole demokratiaa: mutta ei voi vaatia että siellä siirryttäisiin demokratiaan koska se ei sovi joihinkin maihin: on siis ollut syy hyväksyä vasemmistodiktaturiat: jotka Syyrian tavoin tappaa omia kansalaisiaan, koska diktaattorikin tietää, että demokratia ei sovi: ei ainakaan diktattorille.

   Rauha ja rasismin vastustaminen on järkevää toimintaa jos huomioi sen hyödyn joita nämä liikkeet voivat saada kupattua: se onko toiminnassa minkäänlaista moraalia on aivan eri asia.

   Rauhanmarssijat ovat tukeneet diktaattoreita, jotka ovat murhanneet miljoonia ihmisiä pelkästään sen vuoksi, että ovat kehdanneet vaatia demokratiaa ja ihmisoikeuksia: rasismin vastustajat tukevat ihmis-salakuljetusta, petoksia ja väärinkäytöksiä.

   Paljonko kehitysmaat menettävät rahaa, kun ihmissalakuljetusta ei haluta lopettaa: venematka 2000 5000 Euroon. Jos se kerrotaan miljoonalla laittomalla rajanylittäjällä on kyse 2000 – 5000 000 000. Ja tuo raha on poissa maista joissa pitäisi luoda uusia työpaikkoja.

   Mutta rasisminvastustajien etu on suurempi kuin kenenkään muun etu.

   snachy

 4. Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen asuu Kaitalahdessa, jonne kuljettaa bussi 88. Haistan polttouunien käryä.

 5. Paradoksaalista ja surkuhupaisinta asiassa on, että antirasistit kohdistavat vihansa yhtä ihmisryhmää kohti ja ovat oman luokituksensa mukaan rasisteja näinollen. Joten tämä “anti”-etuliike voidaan jättää pois. Myös tulee huolehtia, että nämä anti-ihmiset pidetään pois museoista, joissa saattaa esineissä olla vanha suomalainen onnensymboli hakaristi. Ja myös karttojen sekä vanhojen maamittaus ja oikeudenkäyntipöytäkirjojen teksti tulee siivota, Varsinais-Suomessa kun sattuu olemaan sellainen rajapaikka kuin hagaristi, niin että riittäähän näitä, anti-ihmisiä moneen lähtöön.

 6. Jostain syystä tämä ei ole enää hauskaa…
  Ehkä syy on ihmisten vapaassa lisääntymisessä, ehkä se on ilmansaasteissa mutta selvästikin mielenvikaisuus on ottamassa vahvaa jalansijaa paikoissa joista se pitäisi kitkeä.

 7. Aika ilkeätä kirjoittaa tällä tavalla huvittuneeseen sävyyn näistä ammattiloukkaantujista. Voiko joku täällä muka väittää, että se olisi jotenkin helppoa löytää rasismia joka paikasta? Kyllä se käy ihan täyspäiväisestä työstä.

 8. Kaikki valkoihoiset miehet on joko abortoitava tai vähintään muutettava suvaitsevaisiksi punavihreiksi naisiksi!

  Vain valkoihoinen mies voi olla rasisti. Hankkiudutaan eroon kaikista valkoihoisista miehistä! Muutetaan ne aidon suvaitsevaisiksi vasemmistolaisiksi naisiksi!

Comments are closed.