Koti Uutisia Porin antirasistijohtaja rahoittanut terroristijärjestöä ja hakannut vaimonsa

Porin antirasistijohtaja rahoittanut terroristijärjestöä ja hakannut vaimonsa

8
Aleksi Norman.
Aleksi Norman.

Porin nuorisotalolla järjestettiin 27.11. antirasistisen toimintaryhmän perustamiskokous. Suomalaisvastaiselle toiminnalle on Porissa antanut kasvot pitkän linjan monikulttuurisuusaktiivi Aki Nikolai Nummelin vasemmistoliitosta. Nummelinin tausta voi hätkähdyttää, sillä puolueensa verkkosivuilla hän kehuu nuoruudessaan rahoittaneensa suoraan Etelä-Afrikassa valkoisia surutta teurastanutta kommunistista ANC-terroristijärjestöä. Ikävä kyllä tähän jännitys uuden porilaisjärjestön osalta päättyykin.

Kokouksen 14 osanottajaa koostuivat lähes kokonaan ulkomaalaistaustaisista opiskelijoista, vaihto-oppilaista ja muutamasta paikallisesta vasemmistotoimijasta. Ryhmä keskusteli rasismin ilmentymisestä Suomessa ja Porissa ja suunnitteli lähitulevaisuuden toimintamuotojaan. Paikalla oli myös Satakunnan Kansan ja Ylen Silminnäkijä-ohjelman toimittajia.

Tilaisuuden pääpuhujana toiminut Nummelin on muun muassa Satakunnan maahanmuuton ja kotoutumisen edistämisen kehittämishankkeen (SATAKOTO) vetäjä. Hän aloitti puhumalla “äärioikeistosta” Suomessa. Vastarintaliikettä Nummelin ei nimeltä maininnut, mutta hän sanoi Porissa toimivan “muutaman aktiivisen uusnatsin”.

"Puuha-Aki" vaikuttaa muun muassa Nuori Pori 2100 -yhdistyksessä.
“Puuha-Aki” vaikuttaa muun muassa Nuori Pori 2100 -yhdistyksessä.

Uhkana suvaitsevaiselle ja edistykselliselle Suomelle Nummelin mainitsi myös perussuomalaiset. Nummelin korosti, että maahanmuuttajien kokema rasismi johtuu pohjimmiltaan suomalaisten tietämättömyydestä toisista kulttuureista ja asennevammaisuudesta. Nummelin on itse kunnostautunut törkeän suomalaisvastaisilla lausunnoillaan ja muun muassa pahoinpitelemällä nyrkein ex-avovaimonsa vuoden 2011 kesäkuussa, mistä tämä tuomittiin sakkoihin.

Toimintaryhmän puheenjohtajaksi kokouksessa valittiin porilainen 28-vuotias Aleksi Norman, Satakunnan vasemmistonuorten piirisihteeri.

Ryhmä ilmoitti korkeimpana tavoitteenaan saada suomalaiset ja maahanmuuttajat toimimaan sulassa sovussa yhdessä. Esille nousi myös, kuinka tärkeää on kitkeä rasismin tauti kansalaisesta jo varhaisessa vaiheessa: ryhmä suunnittelee hankkiutuvansa nuorten pariin keskustelemaan aiheesta nuorisotalolle ja kouluihin pakkosyöttämään monikulttuurista ideologiaansa.

Rasisminvastaisella viikolla maaliskuussa ryhmä suunnittelee järjestävänsä lentopallotapahtuman, ja eräs ryhmästä vaati myös tukiryhmää maahanmuuttajanaisille. Yhtenä antirasistisen aktivismin muotona nousivat esiin yhdessä pidettävät elokuvaillat, mikä kirvoittikin osallistujat kiivaaseen keskusteluun siitä, kuka tulee maksamaan elokuvaliput.

Kokoukseen osallistuneet ulkomaalaiset olivat tulleet EU-rahoitteisen Youth in Action -vapaaehtoisjärjestön kautta. Yksi kokoukseen osallistuneista järjestön jäsenistä kertoi etsineensä rasismia Porin kaduilta, kuitenkaan löytämättä sitä.

Porin “Puuha-Akina” tunnettu Nummelin oli kutsunut myös pakolaisia useista eri kansallisuuksista tapahtumaan, mutta yksikään ei ollut osoittanut mielenkiintoa tapahtumaa kohtaan. Satakunnan Kansassa esiintyvä Nummelin arveli tämän johtuvan “leimautumisen” pelosta.

Vaikka jäsenet eivät siis ole Porissa tavanneet rasismia, tullaan sitä kuitenkin vastustamaan lentopallon, elokuvailtojen, ruokakurssien ja musiikkitapahtumien voimin. Nähtäväksi jää, kuinka tehokkaita tällaiset toimintamuodot tulevat olemaan.

Jos sen sijaan tahdot tehdä suomalaisuutta edistävää työtä Porissa, ota yhteyttä paikalliseen Vastarintaliikkeen aktivistiryhmään: pori[at]vastarinta.com

8 KOMMENTIT

  1. He hee! Nyt on taas aikamoista Kummeli-tason stereotyyppivasemmistoa kehissä! Hienot meriitit Puuha-Akilla!

  2. Voi hyvänen aika, eipä varmaan kamalasti Vastarintaliikkeen Porin ryhmää hetkauta tällainen askartelukerho. Miten voikin olla noin surkean oloista touhua. Selvästi antirasistiryhmälle tarvetta, jos rasismia on oikein jouduttu etsimään, sitä kuitenkaan löytämättä. Mutta saipa aamutuimaan hymyn naamalle moinen speideily, kiitän.

  3. Ja taas nämä rasisminvastustajat onnistuivat tekemään itsensä naurunalaisiksi. Loistavaa, että KV tekee tämänkaltaista tutkivaa zuurnalismia, hatunnosto uutisen tekijälle!

  4. Kyllä nauratti kun luin tästä tapahtumasta eilenaamulla lehdestä ja selvisi kuka kyseisen projektin takana on. Mikään yllätys se ei tosin ollut.

    Ulkopaikkakuntalaisen voi olla vaikeaa ymmärtää minkä tason tohelosta ja yleisestä vitsistä Nummelinin kohdalla on oikein kyse. Avovaimon pahoinpitely saattaa hyvinkin olla ainoa projeti jossa Aki on koskaan onnistunut, vaikka yritystä on aina riittänyt.

  5. Puuha-Aki on niin vasemmistolainen että käveleekin vain vasemmalla jalallaan.

  6. Tulisi kunnon talvi ja hoitaisi tuollaiset paviaanit. Vasurit ovat yhteistyössä vihreiden kanssa pilanneet Suomen. Aki ehkä luulee tekevänsä hyvää ja esittää sitä, mutta todellisuus on toista.

Comments are closed.