Koti Uutisia “Queeranarkisti” Juudas Kannistolla jälleen rankka putkareissu

“Queeranarkisti” Juudas Kannistolla jälleen rankka putkareissu

10

“Queeranarkistiksi” itsensä profiloiva Juudas Kannisto on jälleen kokenut rankan putkareissun. Viimeksi hän koki vastaavanlaisen reissun vuoden 2015 itsenäisyyspäivänä, kun poliisit ottivat 130 “antifasistia” kiinni. Tuolloin Kannisto kirjoitti Facebookiin pitkän vuodatuksen siitä, miten rankka yö hänellä oli. Hänen vuodatuksensa levisi laajalle yleisölle ja saikin osakseen runsaasti naureskelua, sillä kyseessä oli täysin tavallinen putkayö, mutta Kanniston heikko mieli ei kestänyt kokemusta.

Tällä kertaa Kannisto otettiin kiinni Helsinki Pride -kulkueen edestä, kun hän istui eri virastojen edustajia kuljettavan kuorma-auton eteen blokatakseen sen kulun. Hän joutui tempauksestaan kuudeksi tunniksi putkaan, mistä hän kirjoittikin kaksi eri vuodatusta Facebook-seinälleen.

Kuuden tunnin putkareissua hän kuvailee kidutuksen. Hän kertoo myös käyneensä toisessa ulottuvuudessa ja ajan tuntuneen epätodelliselta. Hänen mukaansa vastaavanlainen kohtelu – siis kuuden tunnin putkareissu – ei olisi ketään kohtaan oikein.

Lisäksi Kannisto kertoo joutuneensa naisten selliin, koska hänellä oli meikkiä, pitkä peruukki ja minihame. Hänen mukaansa poliisi oli olettanut hänen sukupuolensa kysymättä. Mitään erikseen naisille tarkoitettuja putkasellejä ei ole edes olemassa ainakaan Kisahallin putkassa, missä Kannisto oli.

Kannisto oli mennyt putkaan sillä asenteella, ettei hän aio kertoa nimeään missään vaiheessa. Kuuden tunnin jälkeen hän oli kuitenkin jo niin uupunut, että murtui ja kertoi nimensä poliiseille.

Kanniston molemmat päivitykset kopioituina kokonaisuudessaan alla:

Poliisin mielivalta, natsit, murha, rasismi, sukupuolen olettaminen, väärinsukupuolitus, transfobia, pakkopalautukset

Eilen Helsinki Pride-kulkueessa oli mukana yhdenvertaisuusvaltuutetun viranomaisrekka, missä edustettuina myös esim. poliisi ja Kela. Myös Migri oli alunperin osallistumassa marssiin yhdenvertaisuusvaltuutetun kutsusta, mut peruutti osallistumisensa muutama päivä ennen marssia.

Priden juuret ovat poliisiväkivallan vastaisessa mellakoinnissa. Lisäksi poliisi, Migri ja Kela ovat kaikki instituutioita joilla on verta käsissään. Poliisi ja Migri ovat vastuussa pakkopalautuksista ja yleisesti maahanmuuttajien ja pakolaisten epäinhimillisestä kohtelusta, minkä lisäksi poliisi harjoittaa työssään rasistista profilointia. Mitä Kelaan tulee, sen pääjohtajan mielestä ihmisille ei pitäisi maksaa “pelkästä olemisesta” ja Kela onkin oikein kunnostautunut köyhien ja vähävaraisten elämän vaikeuttamisessa tänä vuonna, kun esimerkiksi toimeentulotukihakemusten käsittelyajat ovat venyneet käsittämättömän pitkiksi.

Yhdessä kaverin kanssa me osoitettiin mieltä erityisesti kyttien osallistumista vastaan istumalla tielle yv:n rekan eteen. Meillä oli kyltti missä luki “Pride kuuluu meille, ei poliiseille”.

Järjestyksenvalvojat kantoivat meidät sivuun kerran ja onnistuimme pääsemään heidän ohitseen rekan esteeksi vielä toisen kerran, jolloin he kutsuivat poliisin paikalle. Poliisi ei keskustellut kanssamme tai antanut poistumiskäskyä – vain kantoi meidät pois. Kiinniotolle ei siis ollut perusteita. Yksi kytistä rytisti kaverillani olleen kyltin, eikä sitä annettu takaisin kun vapauduimme putkasta.

Meille molemmille poliisit yrittivät väittää, että jos emme kerro henkilöllisyyttämme, saamme sakkoja ja meidät pidetään putkassa niin kauan kunnes henkilöllisyytemme selviää. Tosiasiassa poliisi saa pitää ihmistä kiinniotettuna korkeintaan 12-24 tuntia ellei häntä epäillä rikoksesta, eikä henkilöllisyytensä salaaminen sinänsä ole rikos. (Silti rasistipoliisi saattaa pitää rodullistettuja kiinniotettuina vielä kauemmin henkilöllisyyden selvittämiseksi vaikka heitä ei epäiltäisi rikoksesta)

Kytät laittoi mut kysymättä naisten selliin. Mulla oli meikkiä, pitkä peruukki ja minihame, joten ne vaan oletti mut kysymättä naiseksi.

En ole käynyt kutsunnoissa ja olen siksi etsintäkuulutettu, asia mistä mulle olisi voinut antaa sakkoja. Mulle kuitenkin annettiin vaan määräys ilmottautua aluetoimistolle tiettyyn päivään mennessä. Poliisi joka tän määräyksen antoi paperilla kehoitti mua hankkimaan vapautuksen ja sanoi että kun menen “noissa vermeissä” niin asia hoituu varmasti helposti. Hän myös sanoi että sitten ei tarvitse enää harrastaa tällaista “pelleilyä”, millä hän ilmeisesti viittasi mun pukeutumiseen ja meikkiin. Blatanttia transfobiaa siis.

Meidät kiinniotettiin antamatta poistumiskäskyä, koska me osoitettiin rauhallisesti mieltä poliisia vastaan. Meidät laitettiin putkaan ja vapautettiin oltuamme putkassa 6-7 tuntia. Meitä molempia uhattiin sakottaa ja pitää siellä kauemmin jos me ei kerrota keitä me ollaan. Mua väärinsukupuolitettiin ja mua kohtaan oltiin ilmeisen transfobisia.

Meanwhile tunnetut ja näkyvät natsit kuten Jimi Karttusen murhannut Torniainen kuvasivat pridekulkuetta (siihen osallistujia) kaikessa rauhassa. Poliisin prioriteetit ja lojaliteetit on ilmeiset.

Ironisesti yv:n viranomaisrekan kyljessä oli iso teksti “Yhdenvertaisen Suomen puolesta”.

Toinen päivitys:

Putka, putkakuolemat, kidutus

Putkassa oli kylmä ja kirkkaiden valojen takia täytyi peittää silmänsä jollain ettei alkaisi sattua, mut tällä kertaa en saanut sieltä luteita ja onnistuin välttämään migreenin. Pahinta kuitenkin on sosiaalinen ja fyysinen eristys.

Sellin ovessa on pieni ikkuna mut siitä näkee vaan pienen pätkän käytävästä ja parin muun sellin ovet. Eikä käytäväänkään taida tulla luonnonvaloa, mistä arvailla vuorokaudenaikaa. Äänet mitä kuulee on tuulettimen (joka puhaltaa kylmää ilmaa valmiiksi kylmään selliin) humina ja välillä kyttien liikkeet käytävässä tai kun joku huutaa ja hakkaa sellin ovea sisäpuolelta.

Putkaan periaatteessa pitäisi saada ottaa kirja tai muuta vastaavaa ajanvietettä, mutta usein kytät kieltäytyy antamasta niitä. “Putkassa ei kuulukaan olla mukavaa”, kuten jotkut perustelee.

Tylsyys on lempeä termi sille. Se ei oo vaan se, että sulla ei oo mitään tekemistä. Eikä edes vaan se et et voi olla yhteydessä kehenkään. Putkassa sulla ei oo aavistustakaan ajankulusta. Et tiiä kauanko oot jo ollut siellä tai kauanko se vielä kestää. Et tiedä edes kauanko sua aiotaan pitää siellä yhteensä.

Suurimman osan ajasta makasin kasvot kohti seinää kädet sillä tavalla kasvojen ympärillä, että valo ei pistänyt mua silmiin, ja koitin keskittyä miettimään jotain muuta kuin sitä missä olen ja kuinka kauan.

Kun kytät tuli ilmoittamaan mulle et mun kaveri vapautetaan pian mut mua ei jos en kerro kuka olen, mä olin ehtinyt monta tuntia ennakoida ja kelata asiaa. Vaikka mä olin alunperin valmistautunut henkisesti olemaan siellä niin kauan kun se ottaa, (12-24 h) mä olin jo tosi uuvuksissa. Ja ajatus siitä et mun kaveri vapautuisi ja mä jäisin sinne yksin oli pelottava, vaikka me oltiin oltu eri selleissä siihenkin asti. Joten mä kerroin kuka olen.

Heti kun pääsin pois, putkassa vietetty aika alkoi tuntua epätodelliselta, niinkuin se ois tapahtunut jossain toisessa ulottuvuudessa tai unessa. Niinkuin oisin vaan skipannut sen 6-7 tuntia tässä ulottuvuudessa mihin vapauduttuani palasin.

Ihmiset assosioi sanan kidutus lähinnä suoraan fyysiseen väkivaltaan. Syntyy mielikuvia hurjista kidutuslaitteista ja elokuvien uhkaavista kuulusteluista. Ajatellaan että kidutus on asia, mitä tapahtuu joissain kaukaisissa keskenään sotivissa maissa ja Game of Thronesissa. Fyysinen ja sosiaalinen eristäminen virikkeettömään tilaan missä ei ole mahdollisuutta hygieniaan, lääkkeisiin, perusmukavuuteen (kuten siihen, ettei joudu palelemaan tai olemaan nälässä) tai yksityisyyteen ja pitäminen epätietoisena siitä mitä sulle aiotaan tehdä on niin normalisoitu ja sosiaalisesti hyväksyttävänä pidetty kiduttamisen keino, ettei sitä pidetä kiduttamisena lainkaan.

Suomessa putkaan kuolee vuosittain keskimäärin 20 ihmistä. Siitä, kuinka monet putkassa olo saa sairaala- tai laitoskuntoon tai kuinka monille se aiheuttaa post-traumaattista stressiä en löytänyt mitään lukemia.

Mä osoitin mieltä rauhanomaisesti, mikä tekee tällaisesta kohtelusta toki erityisen absurdia. Mut ketään kohtaan tää ei olis oikein.

10 KOMMENTIT

  1. “Hän myös sanoi että sitten ei tarvitse enää harrastaa tällaista ”pelleilyä”, millä hän ilmeisesti viittasi mun pukeutumiseen ja meikkiin. Blatanttia transfobiaa siis.”

    Haha, parasta komediaa 😀

  2. Huh, onneksi poliisi suojeli natseja 2015 itsenäisyyspäivänä, sillä en olisi halunnut joutua Juudaksen militantin natsien vastustamisen tielle.

  3. Jos aikoo asettua poikkiteloin. Silloin täytyy ymmärtää se, että putkareissu on tiedossa eikä illallinen Kalastajatorpassa. Onpi turhaa alkaa terroristiksi, jos haluaa istua vain samenttityynyllä.
    Esim. Maidanilaiset ovat istuneet sellissä tuon tuostakin täydet ajat ja kävelleet reippaina poikina ulos. Toki silmäpussit silmien alla, sillä eihän kyseessä ole vierashotelli.

  4. Miten kutsunnat tuota koskevat, eikö se ole alunperin nainen? Vai onko virallisesti vaihtanut sukupuolensa, aseväki-ikäinen ja siten velvollinen kutsuntoihin?

Comments are closed.