Koti Uutisia Puolet norjalaisista ei luota valtamediaan

Puolet norjalaisista ei luota valtamediaan

3

UK_mediatutkimus_Norja

Tuoreen tutkimuksen mukaan 38 prosenttia norjalaisista luottaa vähän ja 10 prosenttia ei lainkaan Norjan valtamediaan. 37 prosenttia vastasi “luotan jonkin verran” ja vain 15 prosenttia kertoi luottavansa täysin valtavirtamediaan. Tiedot perustuvat Fritt Ord -yhtiön tekemään raporttiin.

Tutkimuksen mukaan reilut 30 prosenttia rastitti kohdan “vähän tai ei lainkaan luottamusta siihen, että media keskittyy tehtäväänsä yhteiskunnassa” ja jopa 40 prosenttia ei luottanut siihen, että “mediamaailma on vapaa ja riippumaton sen omistajista ja mainostajista”. Edelleen viitaten tutkimuksen aineistoon 30 prosenttia vastasi, että “media ei valaise asioita molemmilta puolilta” ja puolet väestöstä on sitä mieltä, että “toimittajat antavat omistajien taloudellisten intressien vaikuttaa työhönsä suuresti”.

Elisabeth Staksrud, mediatutkija ja Oslon yliopiston median ja kommunikaation laitoksen lehtori, kommentoi tutkimustulosten osoittavan, että “luottamus mediaan ja toimittajiin on masentavan alhainen”. Hänellä ei kuitenkaan ollut kunnollista selitystä sille, miksi asia on tällä tavalla.

Kevään 2014 barometrin mukaan ruotsalaiset luottavat vielä merkittävästi vähemmän valtavirran mediaan kuin norjalaiset. Vain 10 prosenttia luottaa sanomalehtiin kuten Aftonbladet ja Expressen, ja harvat tiedotusvälineet saavat yli 50 prosentin luottamuksen.

 Lähde: Nordfront.se

3 KOMMENTIT

    • Hahaha.. Tää oli kyllä erinomainen “uutinen”. Luin juuri laittamasi linkin YLEn itsestään tekemästä tutkimuksesta :). Parhaimmat naurut tosin sain kommentoijilta. Ei yhtä ainoata positiivista vastausta ollut Ylelle antaa kenelläkään…sen verran ollut kuitenkin rehtiä toimintaa Ylellä, että ovat ne julkaisseet.

      ..mutta joo, tämä oli mainio uutinen 🙂

Comments are closed.