Koti Uutisia Itsenäisen Suomen syntymäpäiväjuhlat Helsinki 6.12.2014

Itsenäisen Suomen syntymäpäiväjuhlat Helsinki 6.12.2014

10

Helsingissä järjestetään tulevana itsenäisyyspäivänä juhlamarssi kaikille suomalaisille, alla juhlan julistus sivuilta:

UK_612fi

“Avoin kutsu itsenäisen Suomen syntymäpäiväjuhliin Helsinkiin 6.12.2014

Kuten varmasti tiesitte, isänmaa täyttää taas vuosia. On kulunut pian sata vuotta siitä, kun suomalaiset päättivät alkaa isänniksi omassa maassaan, eikä sitä päätöstä ole ollut syytä katua. Itsenäinen Suomi on ollut suomalaisille paras paikka elää ja on sitä edelleen.

Suomen itsenäisyys ei ole itsestäänselvyys vaan suomalaisten ponnistusten ja työn tulos. Maamme on rakennettu lukemattomien sukupolvien työllä, ja sitä on puolustettu suurin uhrauksin. Ilman niitä ei Suomea olisi. Suomen itsenäisyys onkin pieni ihme, ja sitä on toden totta syytä juhlia.

Kuudes päivä joulukuuta on suomalaisten päivä, Sinun päiväsi. Tule siis mukaan viettämään Suomen itsenäisyyspäivää ja liity maanmiestesi ja -naistesi sinivalkoiseen kulkueeseen. 612-marssi on puolueista ja poliittisista järjestöistä riippumaton kansalaistempaus, jonka takana on joukko isänmaanystäviä. Soihtukulkueen lisäksi ohjelmaan kuuluu teemaan sopivia puheita.

Kaikki ovat tervetulleita juhlimaan hyvällä mielellä maamme itsenäisyyttä ja muistamaan esi-isiemme työtä ja uhrausta vapaan Suomen puolesta. Itsenäisyyspäivänä voimme olla iloisia ja ylpeitä suomalaisuudestamme ja lähes satavuotisesta valtiollisesta itsenäisyydestämme. Isänmaanrakkaus, kansallinen yhteisöllisyys ja yhteen hiileen puhaltaminen ovat valtava henkinen voimavara, joka on vahvistanut maatamme ja kansaamme niin hädän kuin rauhan aikoina. Yhdessä olemme vahvoja!

Eläköön Suomi!

En öppen inbjudan till självständiga Finlands födelsedagsfest 6.12.

Som ni säkert vet, fyller fosterlandet år. Det är snart hundra år sedan finländarna beslöt sig för att bli herre i sitt eget land och vi har inte haft orsak att ångra detta beslut. Det självständiga Finland har varit det bästa ställe för finländarna att leva och bo, och det är det fortfarande.

Finlands självständighet är inte en självklarhet utan frukten av finländarnas arbete och flit. Vårt land är byggt med otaliga generationers arbete och det har försvarats med stora offer. Utan dem skulle Finland inte finnas till. Finlands självständighet är ett litet under och faktiskt värdt att firas.

Den sjätte december är finländarnas dag, Din dag. Kom alltså med och fira Finlands självständighetsdag och slut upp med dina landsmän och -kvinnor i ett blåvitt fackeltåg. 612-marschen är en partipolitiskt obunden medborgaraktion som ordnas av en sammanslutning av fosterlandsvänner. Utöver fackeltåget kommer det att hållas lämpliga tal.

Alla är välkomna att fira vårt lands självständighet med gott humör och för att minnas våra förfäders arbette och offer för ett fritt Finland. På självständighetsdagen kan vi glädjas och känna stolthet över att vara finländare och vår nästan hundraåriga statliga självständighet. Fosterlandskärlek, nationell gemenskap och att blåsa i samma glöd är en enorm tillgång, som har förstärkt vårt land i både fredens och nödens tider. Tillsammans är vi starka!

Leve Finland!”

 

 

612.fi

10 KOMMENTIT

 1. Eikös tänä vuonna pitäisi olla luvassa “jotain hauskaa”. Entäs stubbin yhteinäisyysjuhlat 😀

 2. Miksi toi tiedote on myös ruotsiksi? Kaikkihan suomalaiset osaavat tietääkseni suomea.

  • Suomen kansa koostuu suomen- ja ruotsinkielisistä suomalaisista. Jos olisit ahdasmielisen kikkailun sijaan lukenut isänmaasi historian muodostumisesta niin tietäisit kuinka suuri rooli suomenruotsalaisilla oli jo kansallisromantiikan aikakaudella, puhumattakaan vuosisadan aktivistipiireistä.

   • Suurin osa ns. “suomenruotsalaisista” on ikävistä historiallisista seikoista johtuen äidinkielenään ruotsia puhuvia suomalaisia. Tarvitaanko oikeasti tuollaista muinaista valloittajilta peräisin olevaa jäännettä Suomessa.

    Kuten sanotaan; “Se ei kysy kieltä, vaan mieltä”, niin ruotsia äidinkielenään puhuva suomalainen voi olla mitä esimerkillisin isänmaanystävä, mutta Suomen kansan edun nimessä Suomesta tulisi tehdä yksikielinen. Ahvenanmaa ja Närpiö voisivat pitää ruotsin vaikka pääkielenään vapaasti.

 3. Kummalla puolella kansallisen vastarinnan porukat ovat ? Huutelemassa eliitille linnanjuhlien ulkopuolella kuokkavieraina yhdessä antifa-rautaputkipartion kanssa vaiko ottamassa heiltä luulot pois jos rupeavat taas rähjäämään kadulla ? Jotenkin tuntuu siltä että “patriootit” ei haluaisi enää vietää tämän nykyisen “Suomen” itsenäisyyspäivää millään lailla.

  • Tässä taidetaan nyt keskittyä enemmän Suomen kansaan (eli tavallisiin ihmisiin) ja sen hyviin puoliin, eikä päättäjiin taikka anarkomarkoihin.

 4. Tänne nyt sitten kaikki isänmaalliset, saadaan vihdoinkin näytettyä, ettei Suomi ole maana, kansana tai aatteena kuollut!

 5. Tänne! Toivottavasti metalliputkipsykoosiharakat ei tee lopullista itsaria kaikkien silmissä tulemalla riehumaan suomalaisten tapahtumaan! Johan takkulaiset rieuhuivat Gay pride tapahtumassa, koska siellä oli liikaa fasistisia Suomen lippuja!

Comments are closed.