Koti Uutisia Luonto Puola kiristää luomutuotteiden lainsäädäntöä

Puola kiristää luomutuotteiden lainsäädäntöä

10

Puola on päättänyt aloittaa kiristää luomutuotteisiin liittyvää lainsäädäntöä. Muutokset tulevat voimaan vuonna 2021.

Uusien lakien tavoitteena on lisätä niin tuotteiden laatua kuin itse tuotantoa. Yksi lain uusista kohdista tulee helpottamaan maanviljelijöitä saamaan tuotteilleen niin sanotun luomusertifikaatin.

Muutosten uskotaan myös mahdollistavan maanviljelijöille alhaisempia kustannuksia. Lain sanotaan lisäksi myötäilevän EU:n uutta luomutuotesäännöstelyä, joka odottaa Euroopan neuvoston hyväksyntää.

Lähde: Emerging Europe

Toimituksen huomautus: Meiltä on aika ajoin toivottu myös enemmän luontoon liittyviä uutisia. Jos tahdotte jatkossakin nähdä tämän tyyppisiä uutisia, jotka ovat muutakin kuin sitä peruspolitiikkaa ja maailmanmenoa, jättäkää viesti kommenttikenttään.

10 KOMMENTIT

 1. Kaikki lähtee siitä mitä suuhumme laitamme. Ehdottomasti lisää juttuja terveellisestä ja laadukkaasta ravinnosta.

 2. Lisää näitä luontouutisia ja -artikkeleita, jutut terveellisistä elämäntavoista ja luonnon omista lääkkeistä ovat myös hyvinkin tervetulleita.

 3. Kannatan. Ravinto, terveys ja esim. selviytymistaidot olisivat toivottavia

 4. Hauska ristiriita kahden uutisen välillä; tämä tukee luonnonmukaisuutta ja toisessa kerrotaan kuinka samalla hakataan viimeistä aarniometsää sileäksi.
  Mutta tällaiset ovat kannustavia artikkeleita ja yleensäkin maataloudesta sekä sen hoidosta (ei tarvitse ihan Maamieheksi muuttua kuitenkaan, heh), joita voi soveltaa vaikka omavaraistalouteen.

  • Uutisten välillä ei ole ristiriitaa vaan Puolan valtion toimissa. Olen jo vuosia ollut bioruoan käyttäjä ja kannatan terveellisen elämän juttujen julkaisua jatkossakin.

   • Sehän juuri on uutisoitu ja sitä tarkoitin.
    Itselläni ei ole enää tässä teollisen ja prosessoidun ruoan saastuttman kropan kanssa juuri mitään tehtävissä, rappeutuminen on jo edennyt liian pitkälle.
    Kohta pääsee takaisin luonnon kiertokulkuun onneksi.

    • OK ymmärsin väärin. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa terveellisempää elämää. Itselleni siitä kehkeytyi pikkuhiljaa tapa ja nyt ei edes tee mieli mitään mistä ennen luuli nauttivansa. Tupakka alkoholi pikaruoka ja yökukkuminen pois. Ja jos ei eläisikään vanhemmaksi niin ainakin aika tuntuu pitemmältä… 😀

 5. Hyvä, sillä Puolan maaperä on erittäin pahasti raskaan teollisuuden saastuttama. Minkä määrän paskaa ja myrkkyä ovat suoltaneet vesistöihin ja Itämereen… Tsemppiä polakeille. Ihan hyviä kasvistuotteita sieltä tulee. Ennen vältin kaikkea puolalaista.

Comments are closed.