Koti Uutisia Ulkomaat Poliisi menettämässä hallinnan Britannian kaduista

Poliisi menettämässä hallinnan Britannian kaduista

4

Britannian poliisi on tätä nykyä alirahoitettu. Tänä päivänä sillä on 21 331 poliisia vähemmän käytettävissään verrattuna vuoteen 2010. Vuosina 2010–2018 Britanniassa on suljettu yli 600 poliisiasemaa, ja kaupungeissa kuten Bath tai St. Albans ei ole lainkaan omaa poliisiasemaa. Lontoossa puolestaan on samalla aikavälillä lopetettu sata poliisiasemaa. Esimerkiksi murhien lukumäärä on vain noussut, 12 prosentilla viime kartoituksesta uusimman raportin mukaan.

Maan suurimmat poliisivoimat Metropolitan Police Service on saanut kuuden viime vuoden aikana myydä omaisuuttaan yli miljardin punnan edestä. Metropolitan Police Federationin puheenjohtajan Keith Marshin mukaan enempää myytävää ei ole. UKIP-puolueen johtaja Gerard Batten tiivisti tilanteen seuraaviin sanoihin:

– Kun meillä on hallitus, joka tuo miljoonia ihmisiä muualta maailmasta ja tuhlaa tuplasti enemmän rahaa ulkomaanapuun kuin koko Englannin poliisiin yhteensä, voi kaiketi vetää sen loppupäätelmän, ettei katuja olla menettämässä, vaan ne luovutetaan muiden käsiin tietoisesti. Mikä tähän hulluuteen ajaa?

Britannian poliisi panostaa kuitenkin samaan aikaan yhä enemmän niin kutsutun viharikollisuuden torjuntaan esimerkiksi internetissä. Vuosina 2015–2016 Isossa-Britanniassa rekisteröitiin yli 15 000 niin kutsuttua viharikosta, ja tuomioita tällaisista rikoksista on kovennettu.

Ison-Britannian poliisia on kehotettu valmistautumaan lisääntyvään määrään viharikoksia vuonna 2019, jolloin maan odotetaan myös jättävän EU:n. Maan poliisivoimat on siis menettämässä otteensa kaduista samaan aikaan kun murhien lukumäärät nousevat, ja he ovat päättäneet keskittyä maahanmuuttokriittisten kommenttien valvontaan Internetissä.

Lähteet: Nordfront, Voice of Europe, The National, The Guardian

4 KOMMENTIT

  1. Kuinka niin menettämässä, ne kaduthan on menetetty jo vuosia sitten, osa poliiseista ja ennen kaikkea poliisin johto on kaivanut oman kuoppansa tässä asiassa.
    Osa tämän päivän ns.passipoliisesistakaan ei tiedä ihmisten perusoikeuksista saati omia toimivaltuuksiensa rajoja, mutulla menevät ja päällystö yms. saa tehdä hartiavoimin töitä jotta asiat saadaan siloiteltua pois julkisuudesta.
    Samahan on suomessa jo tulossa, erti tavalla vain, poliisien määrää sekä laatua laketaan koko ajan, keskitytään jonnenjoutavaan sakkojen pakkokeräämiseen, poliitiseen ajaojahtiin, turvallisuus ei ole etusijalla saati lakien valvominen.

  2. Silti poliittinen vaino lisääntynyt, mielipiderikoksista tuomiot koventuneet ja yhä poliittisempi poliisi vainoaa Britanniassa kansallismielisiä? Tuosta maasta halutaan selvästi luoda täysi sotatanner.

  3. Eiköhän se ole menetetty. Tuntuu olevan lähes jokapuolella Eurooppaa sama juttu. Enää ei kiinnosta reissatakaan. Onneksi tuli Eurooppaa nähtyä, kun ei ollut tämä viimeisin paskainvaasio vielä alkanut.

  4. Se oli menettänyt sen jo 2007. Silloin olin Redingissä työmatkalla ja katswelin kun 50-100 ihmisen lauma kulki kävelykatua heitellen katukiviä ja roskiksia liikkeiden ikkunosta sisään ja kaataen katuvalopylväitä ja mölyten niinkin briteissä tavataan mölytä kun jotain tapahtuu. Kolme polkupyöräpoliisia seisoi porukan takana ja seurasi tilannetta. Eikä kukaan tehnyt elettäkään edes sanoakaseen mitään. Ja niimpä koko 300m katua oli melkoisen tuhotun näköinen kun ryhmä oli “kulkenut” sen läpi.

    Ja kun tarkemmin miettii, niin ei kai poliisi ole koksaan kunnolla turvannut brittien elämää. Ne on aina olleet altavastaajina. Kautta koko historian. Koskaan ei ole Iso-Britanian kaduilla ollut turvallista. Ei edes sitä vähää kuin Puolassa nyt.

Comments are closed.