Koti Uutisia Outoa uutisointia Soldiers of Odinista Jyväskylässä

Outoa uutisointia Soldiers of Odinista Jyväskylässä

1

UK_soldiers-of-odin

Viime aikoina julkisuudessa on puhuttu paljon katupartiointia harjoittavasta Soldiers of Odin -järjestöstä (SOO). Järjestö näkyy myös säännöllisesti uutisissa, jotka useimmiten liittyvät SOO:n katupartioihin tai heitä vastaan esitettyihin syytöksiin. Esimerkiksi pari viikkoa sitten järvenpääläinen rasisminvastustaja aiheutti mediakohun valehtelemalla joutuneensa SOO:n pahoinpitelemäksi.

Soldiers of Odin vaikuttaisi olevan median näkökulmasta jopa niin kiinnostava, että välillä heistä täytyy väkisin vääntää uutisia. Jyväskylän paikallislehti Keskisuomalainen on jo useamman kerran uutisoinut SOO:sta kertoen, että “heitä on nähty kaupungilla”. Tänään lehti kirjoittaa jälleen lukijansa havainnosta. “Soldiers of Odin -tunnuksiin pukeutuneita miehiä nähtiin lauantai-iltana Jyväskylän keskustassa”, Keskisuomalainen kirjoittaa.

Artikkelissa kuitenkin sanotaan poliisin suulla, ettei kyseessä ole ollut katupartio, vaan SOO-takkeihin pukeutuneita henkilöitä on vain ollut keskustassa. “Tilanne on edelleen sama: huhuja kiertää ja yksittäisiä Odin-takkisia miehiä on nähty, mutta mitään partiointia ei ole tavattu”, komisario Arto Rajala sanoo.

On ristiriitaista, että lehti väittää, ettei mitään SOO-katupartiota ole Jyväskylässä, mutta toisaalta se näkee tarpeelliseksi uutisoida asiasta. Valehteleeko Keskisuomalainen partioinnin puuttumisesta, vai onko lehti ryhtynyt vasemmistopoliitikko Li Anderssonin tavoin harrastamaan “Odin-bongausta”? Andersson kertoi äskettäin Facebookissa kuulleensa, että joku oli nähnyt Soldiers of Odin -jäsenen ruokakaupassa.

Soldiers of Odin on levinnyt Suomesta myös ulkomaille, ja se on saanut paljon kansainvälistä julkisuutta. Alla on esillä video SOO:n järjestämästä marssista Tampereella.

 

1 KOMMENTTI

  1. Toivon kaikkea hyvää Soldiers Of Odinille ja kaikkea pahaa valtamedialle!

Comments are closed.