Koti Uutisia Kotimaa Nuorisojärjestöille yli 18 miljoonaa avustusrahaa

Nuorisojärjestöille yli 18 miljoonaa avustusrahaa

4

Ministeri Sampo Terho myönsi tänä vuonna hieman yli 18 miljoonaa euroa nuorisoalan järjestöille. Avustukset jakautuivat 96 järjestön kesken, mukana oli muutama uusikin järjestö. Avustussumma tulee kokonaisuudessaan Veikkauksen voitoista.

Avustusta jaettiin järjestöille, jotka tarjoavat nuorille harrastus- ja kansalaistoimintamahdollisuuksia. Tänä vuonna suurimpia avustuksen saajia oli muun muassa Suomen Partiolaiset ry, Suomen Nuorisoseurat ry ja Nuori Kirkko ry. Kaikki edellä mainituista saivat yli miljoona euroa avustusta. Määrärahaa jäi jakamatta yli 200 000 euroa, johtuen muun muassa poliittisten nuorisojärjestöjen avustuksen leikkauksista.

Terho perustelee poliittisilta järjestöiltä leikattuja avustuksia sillä, että avustusraha on kasvanut vuosien mittaan, vaikka vaikutukset ja jäsenmäärät eivät. Jakamattomat avustukset jaetaan vuoden mittaan ympäri Suomea muun muassa nuorten neuvontapalveluiden kehittämiseen.

Lähde: Valtioneuvosto

4 KOMMENTIT

  1. Lieksaan perustettiin meidän verorahoilla somaliklubi. Saatiin sinne muutama somali “töihin”. Mitä somaliklubissa tehdään? Neekeröidään, tietysti. Tuskin jaksavat edes kaarnaveneitä tehdä nämä pojat.

  2. Tuo Suomen Partio minua ihmetyttää kerta toisensa jälkeen. Ry kun ei saa lain mukaan omistaa suurta omaisuutta eikä sillä saa olla liiketoimintaa. Pariolla on maa- ja metsätiloja, purjelaivoja, kiinteistöjä ja vuokratuloja. Silti se elää luterilaisen kirkon suojeluksessa ja on Kokoomuksen farmiliiga.

    Kuinka moni muuten tiesi että partio aikoinaan perustettiin Sveitsissä kurittomille lapsille jotka eivät totelleen vanhempiaan? Heidät pistettiin luontoon keskenään jotta oppivat yhteistyökykyä ja jotta ymmärtävät miksi tietyt asiat vain pitää tehdä. Tätä puolta eivät mm. partiolaiset halua muistella. Vain sen että se perustettiin Sveitsissä.

    Mutta takaisin rahanjakoon… Suomessa meinasin tulla kuudesta miljoonasta eurosta (6Me) haallituskysymys viime budjettikaudella. Ja silti mainittu summa pistettiin menemään silmää räpäyttämättä. Pikkuisen pitäisi miettiä mihin sitä rahaa laittaa. Sairauden hoitoon, EU:hun, matuihin vai voittoa tuottaviin järjestöihin joiden kirjanpito ei kestä päivänvaloa ja joissa ovat pääministeritkin aikoinaan olleet mukana.

    • Sveitsissä? Partioliikkeen perusti kenraalimajuri Robert Stephenson Smyth Baden-Powell Englannissa vuonna 1907.

  3. Tälläiset avustukset pitäisi lopettaa tykkänään, koska ne menevät pelkästään “vyön alle”.

Comments are closed.