Koti Uutisia Nokia vuotaa käyttäjän yksityistietoja Yhdysvaltoihin

Nokia vuotaa käyttäjän yksityistietoja Yhdysvaltoihin

5

Helsingin Sanomien mukaan Nokian Lumia-puhelimet vuotavat runsaasti käyttäjän yksityisiä tietoja yhdysvaltalaiselle Microsoftille.

Esimerkiksi laitteen sijainti, tekstiviestit, yhteystiedot sekä verkkoselaimen käyttötiedot välittyvät suoraan puhelimen oletusasetuksilla Microsoftille. Helsingin Sanomien saaman sisäpiiritiedon mukaan Nokian ylin johto on tiennyt asiasta jo keväästä 2011 lähtien, mutta pitänyt tiedon itsellään.

Microsoft puolestaan tekee aktiivisesti yhteistyötä USA:n turvallisuusvirasto NSA:n kanssa. Lisäksi HS kirjoittaa, että Suomen poliisi olisi pyytänyt Nokialta jo vuosien ajan puhelinten sijaintitietoja itselleen jopa sellaisissa tapauksissa, joissa mitään rikosta ei ole vielä edes tapahtunut. Lehden mukaan Nokia olisi myös suostunut luovuttamaan näitä tietoja poliisille.

5 KOMMENTIT

  1. Vanhat Nokian kapulat taas käyttöön! Ne ovat kestäviä ja tietoturva on huippuluokkaa!

  2. Tämä ei ole uusi asia. Jo aikoinaan näkyi Applen puhelimen logista että aina kun lähetit esim. e-mailin, niin se lähetettiin ensin USA:han, josta se vasta forwardoitiin puhelimeen asetetulle e-mail serverille. Ja ne tekivät sen ihan avoimesti, eivät edes koittaneet peitellä tekosiaan.

    Ei tarvitse paljon miettiä miksi on kehitety kaiken maailman pilvipalvelut, jonne esim. Suomen eduskunta tuuppaa datansa. Sinne menee jossain vaiheessa myös pankkien tiedot ja sairaanhoidon datat.

    Onkin syytä kysyä, minkälaisessa maailmassa tulemme lähitulevaisuudessa elämään. Käteinen lienee ainoita hyväksyttyjä maksutapoja. Samoin puhelimien pitäminen kiinni silloin kun ei halua niiden avulla itseään seurattavan. Ja autoissakin, kannattaa suosia kimppakyytiä. Sillä vähän sekoittaa valtaa pitävien seurantoja.

Comments are closed.