Koti Uutisia Sionismi Noam Chomsky: “Israelin vaikutus USA:n vaaleihin on murskaavaa verrattuna Venäjään”

Noam Chomsky: “Israelin vaikutus USA:n vaaleihin on murskaavaa verrattuna Venäjään”

3
Noam Chomsky.

Nykyään 89-vuotias juutalainen lingvisti ja aktivisti Noam Chomsky syyttää nyt Israelia häikäilemättömästä USA:n vaalien häirinnästä sellaisessa laajuudessa, jota ei hänen mukaansa voi mitenkään verrata Venäjän mahdolliseen häirintään. Chomsky, jonka poliittisen kodin voi määritellä anarkosyndikalismiksi, on eräs maailman siteeratuimmista akateemikoista yhteiskunnallisen tutkimuksen saralla.

Huolimatta siitä, että Chomsky toimii usein eräänlaisena “maalivahtina” juutalaiseen ylivaltaan liittyvissä kysymyksissä ja että hän avoimessa kritiikissään USA:n ulkopolitiikkaa kohtaan jättää mainitsematta juutalaisen vaikutusvallan siihen, on Chomsky tehnyt laajempia ihmisjoukkoja tietoiseksi siitä, kuinka länsimaiden “vapaa” lehdistö toimii. Hän on 1960-luvulta asti sanonut valtamedian olevan vain kehittynyt propagandakoneisto, joka levittää valheita piilottaakseen ihmisiltä sen, mitä maailmanpolitiikassa todella tapahtuu.

Chomskyn mukaan USA:n median väittämä Venäjän sekaantumisesta Yhdysvaltojen vaalitulokseen vuonna 2016 oli “silkkaa pilaa”:

– Ensiksikin, jos olet kiinnostunut vaaleihimme vaikuttavista ulkomaisista tahoista, huomaat pian, että sitä, mitä Venäjän väitetäänkään tehneen, voi tuskin verrata siihen, mitä eräs toinen valtio on tehnyt aivan avoimesti, häpeilemättä ja laajan tuen saavuttaen, sanoo Chomsky. Hän jatkaa:

– Israelin vaikutus USA:n vaaleihin on murskaavaa verrattuna Venäjään. Tarkoitan niin suurta vaikutusvaltaa, että Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu voi matkustaa suoraan Yhdysvaltain kongressiin jopa tiedottamatta USA:n presidenttiä asiasta ja puhua kongressille presidentin suorittaman politiikan muuttamisesta. Tästä hän saa raikuvat aplodit. Näin tapahtui Barack Obaman presidenttikaudella vuonna 2015.

Maaliskuussa 2015 republikaanien juutalainen puhemies John Boehner järjesti Israelin USA:n-suurlähettilään Ron Dermerin avustamana Netanjahun puhumaan kongressille Iranin ydinasesopimuksesta. Netanjahu teki tämän ilmoittamatta asiasta ensin Valkoiselle talolle, minkä kerrotaan raivostuttaneen Obaman. Hänen hallintonsa tuli saman kuun aikana olemaan mukana tekemässä Iranin väitettyjä ydinaserakennelmia rajoittavaa sopimusta eurooppalaisten valtioiden kanssa.

Yli 50 demokraattisen puolueen edustajaa boikotoi Netanjahun puhetta kongressille. Netanjahu ilmaisi puheessaan selvästi vastustavansa tällaista kapinointia.

– Tämä sopimus ei tule tietämään varustelun loppua, sanoi Netanjahu lähestulkoon korvia huumaavien aplodien saattelemana.

Puheensa aikana Netanjahu sai osakseen myös enemmän suosionosoituksia ja hurraa-huutoja seisovilta kongressin jäseniltä kuin mitä yksikään Yhdysvaltain oma presidentti on koskaan kongressille puhuessaan saanut.

– Se tarkoittaisi asekontrollin loppua ja Lähi-itä pursuaisi pian tämän jälkeen ydinaseita. Alue, jolla pienet yhteenotot voivat aiheuttaa laajoja sotia, muotoutuisi pian yhdeksi tulimereksi ydinaseista, lausui Netanjahu.

Nyt Netanjahu puolestaan on mukana tukemassa sopimuksen rikkomista USA:n taholta. Netanjahu jopa kerskuu sillä, että sen jälkeen kun hän puuttui asiaan, USA alkoi rikkoi sopimusta, aivan kuten Israel halusikin. Netanjahu sanoi Israelin vastustaneen Iranin välistä ydinasesopimusta alusta alkaen ja hän kritisoi Obamaa sekä sanoi, että “meidän on kaikkien yhtenä rintamana pysäytettävä Iranin etenemismarssi, valloitukset ja terrori”.

Chomsky sanoo, ettei Putin ole koskaan pitänyt tuollaista puhetta kongressille. Poliittisten huomioitsijoiden mukaan Netanjahun tapaus oli ainutlaatuinen; vieraan maan johtaja kutsui itsensä Yhdysvaltain kongressiin ja hyökkäsi siellä suoraan maan hallituksen politiikkaa vastaan.

John Mearsheimer ja Stephen Walt kirjoittivat vuonna 2007 raportin otsikolla “Israelin etujärjestöt ja USA:n ulkopolitiikka”. Raportin mukaan lobbarit koostuvat löyhästä verkostosta henkilöitä ja organisaatioita, jotka vaikuttavat aktiivisesti hallitakseen USA:n ulkopolitiikkaa Israelille edulliseen suuntaan. Tähän verkostoon kuuluu muun muassa AIPAC, eräs tunnetuimmista juutalaisista lobbariryhmistä USA:ssa. Amerikkalaispoliitikoiden, jotka haluavat päästä pitkälle urallaan, on osallistuttava edes silloin tällöin AIPAC:n vuotuiseen kokoukseen. Vuonna 2016 tapahtumassa puhuivat varapresidentti ja pedofiiliksi epäilty Joe BidenHillary ClintonDonald Trump, kuvernööri John Kasich, senaattori Ted Cruz sekä Paul Ryan.

AIPAC:n kotisivulla sanotaan, että järjestön tarkoitus on vahvistaa, suojella sekä laajentaa USA:n ja Israelin välisiä suhteita sellaisella tavalla, joka myös lisää molempien maiden “turvallisuutta”. Sen koommin eivät Israelin suurlähettiläs Washingtonissa tai AIPAC ole kommentoineet Chomskyn väitteitä. Chomskya haastatteli aiheesta vain vaihtoehtoinen media. Hän on saatavilla olevien tietojen mukaan osallistunut väittelyyn juutalaisomisteisessa mediassa yhden ainoan kerran. Tuolloin ohjelman juontajat keskeyttivät hänen puheitaan jatkuvasti.

Vaihtoehtomedia Democracy Now’lle Chomsky kommentoi median omistautuvan kysymyksille, jotka itsessään ovat marginaalisia. Hän sanoi, että olisi paljon vakavampiakin kysymyksiä, joihin mediassa ei kuitenkaan suostuta tarttumaan. Chomskyn mukaan median nykyinen raportointi Trumpista tulisi sivuuttaa ja puhua sen sijaan kaikkein suurimmasta uhasta, joka hänen mukaansa on ilmastonmuutos.

Lähteet: Nordfront, The Independent

3 KOMMENTIT

  1. Mitäpä sitä tosiasioita kiertelemään. Niinhän se yksi sotahullu johtajakin sanoi että “Me hallitsemma amerikkaa ja amerikka tietää sen”. Eipä sitä voi selvemmin sanoa. Kannattaa katsoa mitä muuta se on sanonut, esim. Toimitusjohtajasta: https://en.wikiquote.org/wiki/Benjamin_Netanyahu

  2. Mielenkiintoisia huomioita. Vaikka Chomskyn liberalismi ja kiero argumentointitapa on aina etonut, niin ainakin hän hallitsee pakan sekoittamisen. Osa juutalaisista älyköistä – kuten historian Michelstaedter ja Weininger – ovat sen verran räjähdysherkkää tavaraa että se on liikaa jopa hajottamiseen erikoistuneiden juutalaisten intellektuellien keskuudessa. Chomskyn on yksi näistä juutalaisista turbokriitikoista.

    • Ottanet huomioon, että Chomsky pyrkii ohjaamaan populan vihat Systeemille turvalliseen suuntaan, eli kohti “ilmastonmuutosta”. Ihan sama temppu tekivät marxistit/bolshevikit/kommunistit – ohjasivat populan vihat pois bankstereilta ja usuttivat prolet teollisten yrittäjien kimppuun.

      Onko se sattuma että juutalainen Chomsky tekee aivan saman tempun kuin teki juutalainen Marx? (eli sheeplen vihojen suuntaminen pois Rahan Syntymekanismista ja sen valtiaista).
      – En usko.

Comments are closed.