Koti Uutisia Niken mainos aiheutti antisemitismihysteriaa Israelissa

Niken mainos aiheutti antisemitismihysteriaa Israelissa

4
"Salakavalaa antisemitismiä".
“Salakavalaa antisemitismiä.”

Israelilainen kansanedustaja syyttää Nikea juutalaisvastaiseksi, koska yrityksen tekemä mainos piti hänen mukaansa sisällään “salakavalaa” juutalaisvastaista kuvamateriaalia. Niken pitkässä mainosvideossa kansainvälisistä jalkapallotähdistä tehdyt hyvät animaatiohahmot saavat vastaansa pahat kloonit, jotka ovat poistaneet jalkapallosta kaiken hauskuuden.

Israelilainen kansanedustaja Shimon Ohayon väittää, että kloonien pelipaidoissa oleva jalkapallon kuva on tarkoituksellisesti tehty muistuttamaan Daavidin tähteä, ja näin ollen mainos on hänen mukaansa juutalaisvastainen. Nike kuitenkin kiistää väitteet.

Mainoksen voi katsoa YouTubessa:

 

http://www.youtube.com/watch?v=Iy1rumvo9xc

 

Lähde: Times of Israel

4 KOMMENTIT

  1. Antisemitistinen? Näistä klooneista tuli ensimmäisenä juutalaisia miettiessä Israelin armeija. Kansanedustajalla tainnut olla liian vähän tekemistä, menisi oikeisiin töihin.

    • Vuosien antaumuksellinen ja paatoksellinen juutalaisten itse-esineellistäminen vain kärjistyy näin. Alati kun kuulet, miten omaa porukkaa ollaan päähän potkittu koko historian, niin johan niitä uhkia alkaa näkyä ovien ja ikkunoiden takaa. Ja mikäs sen parempi kun voi surutta uskoa ulkoisen uhan olemassaoloon ja toimia sen mukaisesti, eli kerätä hieman taskurahaa.

      Itsessään tuo uutinen ei merkitse mitään, se on yksi sanahelinä muiden joukossa mutta se, että tuollaisten tapausten täytyisi herättää jo muitakin, ettei samanlaiseen sopuliefektiin sorruttaisi omissa kulttuureissamme. Viimeaikainen NATO-huuhaa on helvetin hyvä esimerkki pakkosyötöstä, keskustelulle ei anneta sijaa, koska äänekkäimmät puolesta- ja vastaan-kommentit peittävät alleen kaiken järkevänkin keskustelun. Sama koskee ulkoisten uhkakuvien maalailua, Suomella ei ole mitään muuta todellista uhkaa tällä hetkellä kuin omat päättäjämme ja heidän luomansa porsaanreikiä täynnä oleva “poliittiseksi järjestelmäksi” kutsuttu tragikoominen teatteri, joka valitettavasti jatkuu vuodesta toiseen, vaikka esiintyjät välillä vaihtuvat.

  2. Kaikki, mikä ei tue suoraan palestiinalaisten kansanmurhaa, on J-kansan mukaan vähintäänkin “salakavalasti” juutalaisvastaista.

  3. Saapa nähdä koska Keskon KKK market kielletään, tai Savon Sanomien lyhennys SS.
    Aiheuttaahan kaikki mahdollinen syöpääkin.

Comments are closed.