Koti Uutisia Nestlén johtaja haluaa yksityistää veden

Nestlén johtaja haluaa yksityistää veden

3

Elintarvikejätti Nestlén pääjohtaja Peter Brabeck-Letmathe haluaa viedä riistokapitalismin uudelle tasolle. Hänen mukaansa vesi on elintarvike, joka tulisi yksityistää ja saattaa liikemiesten hallinnoitavaksi.

Brabeck-Letmathen mukaan veden voi määritellä kahdella tavalla: joko kaikille ilmaisena välttämättömyytenä tai tuotteena, joka voitaisiin yksityistää. Luonnollisesti hän monikansallisen yrityksen johtajana kannattaa jälkimmäistä vaihtoehtoa.

On hyvin epätodennäköistä, että yritysjohtajan näkemys saisi laajempaa kannatusta, mutta jos hänen visionsa toteutuisi, olisi looginen seuraava askel esimerkiksi hapen yksityistäminen.

Hiljattain Nestlé jätti patenttihakemuksen luonnonkasville, ryytineidolle. Hakemuksen kohteena ei ole mikään ryytineidosta valmistettu tuote, vaan koko kasvi. Jos hakemus menee läpi, se kieltäisi kasvin käyttämisen ilman Nestlén lupaa. Ryytineitoa on käytetty jo kaksituhatta vuotta muun muassa lääkkeenä ja mausteena Lähi-idässä ja Aasiassa.

 
Lähteet: Kauppalehti, Verkkomedia.

3 KOMMENTIT

  1. Ahneuden huippu! Tuo jos menisi läpi, niin on hyvinkin mahdollista että seuraavaksi halutaan patentoidaan hengitysilma.

  2. Tässäkään tapauksessa ei liene kenellekään yllätys, että kyseinen herrasmies kuuluu Abrahamin heimoon…

Comments are closed.