Koti Uutisia Monsanton GMO-maissi aiheuttaa syöpää

Monsanton GMO-maissi aiheuttaa syöpää

0

Ranskalainen tutkimus osoittaa, että Monsanton kehittämä geenimuunneltu maissi aiheuttaa testirotille syöpää sekä maksa- ja munuaissairauksia. 50–80 prosenttia GMO-maissia syöneistä rotista sairastui syöpään, kun taas tavallista maissia syöneistä 20–30 prosenttia sairastui elinkaarensa loppupuolella.

Ranskan hallitus on vaatinut asiasta jatkotutkimuksia, mikä saattaa vihdoinkin johtaa geenimuunnellun ruoan myynnin kieltämiseen EU:n alueella.

Monsanton puhemies Thomas Helscher sanoi yhtiön julkaisevan tutkimuksen, mutta että heidän omat tutkimuksensa ovat osoittaneet maissin turvallisuuden.

Molekyylibiologi Michael Antoniou kertoi Reutersille, että hänen mielestään tulos on niin selvä, että väliaikaisen markkinointikiellon voisi antaa geenimuunnelluille viljelykasveille, kunnes laajempi tutkimus asiasta on suoritettu.

Euroopan unionin maatalouskomission varajäsen Jose Bove vaati välittömästi viljely- ja tuontikieltoa GMO-viljelykasveille. “Tämä tutkimus viimein osoittaa meidän olleen oikeassa, ja että on kiireellistä tarkastella kaikkia GMO-arviointiprosesseja”, hän sanoi tutkimuksen julkistamisen jälkeen.

 

Aiheeseen liittyen:

GMO puhuttaa USA:ssa

Aiheesta muualla:

http://rt.com/news/monsanto-rats-tumor-france-531/

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/2012/09/1619730/tutkimus-geenimuunnellun-maissin-ja-syovan-valilla-yhteys