Koti Uutisia Kultaisen aamunkoiton kannatus jyrkässä nousussa

Kultaisen aamunkoiton kannatus jyrkässä nousussa

1

Kansallissosialistinen Kultainen aamunkoitto -puolue on nostanut kannatustaan jyrkästi alkukesän vaaleista. Viimeisimmän äänestyksen mukaan 22 % kreikkalaisista tukee Kultaista aamunkoittoa. Tilastot osoittavat, ettei 54 % kreikkalaisista luota laisinkaan poliittiseen järjestelmään.

Kansainvälisten rahoituslaitosten ja Kreikan hallituksen muodostama troikka on neuvotellut maan veloista. Sopuratkaisua ei ole syntynyt, ja asiantuntijoiden mukaan Kreikan eroaminen eurosta on lähes väistämätöntä.

85 % kreikkalaisista uskoo uusien velkapäätösten vaikuttavan heihin henkilökohtaisesti tai heidän perheeseensä.

Kultaisen aamunkoiton nousu osoittaa myös konservatiivisille soraäänille kansallissosialismin potentiaalin 2000-luvulla. Radikaali liike voi saavuttaa laajamittaisen kansansuosion järjestelmän kouristellessa vaikeuksissa, joita se ei itse pysty ratkaisemaan.

 

Aiheesta lisää:

Kultaisen aamunkoiton nousu

Aiheesta muualla:

Popularity Of Greek Neo-Nazi Party Continues Surging

1 KOMMENTTI

  1. Uusimmassa kannatusmittauksessa kultaisen aamunkoiton kannatus on noussut 22% ja täten se on nyt kolmanneksi suosituin puolue.

    Business Insider sivuston artikkelissa tähän kerrotaan syynä olevan osaltaan erinäiset puolueen kansalle tarjoamat palvelut, kuten ruoka-avut ja turvamiehet, jotka pitävät huolen siitä ettei esim. pankkiautomaatilla käyvää vanhaa naista ryöstetä. Puolue on huhujen mukaan laajentanut toimintaansa myös perintäalalle kannattajien hoitaessa vuokrien perimiset.

    Financial Times:in pitkässä uutisessa mm. puolueen puhemies kiistää puolueen olevan uusfasistinen logosta ja natsimaisesta tervehdyksestä huolimatta vaan puolue on kansallismielinen. Lisäksi uutisessa kerrotaan puolueen saaneen Korintista vaalien suurimpiin lukeutuvan 10% kannatuksen kun se ilmoitti karkottavansa kaikki maahanmuuttajat.

Comments are closed.