Koti Uutisia Ulkomaat Monikulttuurin ryvettämä Marseille Euroopan vaarallisin kaupunki

Monikulttuurin ryvettämä Marseille Euroopan vaarallisin kaupunki

4
Mellakat ovat kolmannen maailman ihmisten täyttämässä satamakaupunki Marseillessa arkipäivää.

Tuoreen Ranskassa tehdyn tutkimuksen mukaan maan satamakaupunki Marseille on koko Euroopan vaarallisin kaupunki. Mielipidetutkimusyritys Numbeo teki tutkimusta ihmisten turvallisuudesta lukuisissa Euroopan kaupungeissa ja listasi kymmenen vaarallisinta kaupunkia. Ranskan pääkaupunki Pariisi sijoittui sosiaalisista levottomuuksistaan ja suuresta maahanmuuttajien määrästään huolimatta “vain” kahdeksanneksi vaarallisimmaksi kaupungiksi Euroopassa. Näin raportoi France 3 -kanava.

Tutkimukseen on otettu mukaan myös turvattomuuden tunteen taso kaduilla liikkuessa sekä riskit joutua ryöstetyksi, pahoinpidellyksi tai muun fyysisen väkivallan kohteeksi. Marseillessa noin 40 prosentilla 18-vuotiaista ja nuoremmista on juuret Maghrebissa Luoteis-Afrikassa ja ainakin yksi maahan muuttanut vanhempi. Pariisissa on valtavia määriä samalta alueelta ja Saharan reuna-alueilta kotoisin olevia ihmisiä.

Marseille on tunnettu valtavasta jengirikollisuusongelmastaan, tämän tästä tapahtuvista mellakoista sekä huumekaupastaan. Tämän vuoden toukokuussa paikalliset poliisivoimat joutuivat konekivääreillä aseistautuneiden jengiläisten iskun kohteeksi. Kuukautta myöhemmin poliisi räjäytti kaupungissa kokonaisen huumeliigan. 250 poliisia tarvittiin operaatioon La Castellanessa, Marseillen yhdessä vaarallisimmista kaupunginosista.

Euroopan vaarallisimpien kaupunkien listalla Norjan Kristiansand ja Tromssa olivat viidennellä ja kymmenennellä sijalla. France 3 ei kuitenkaan kerro, miksi Kristiansand ja Tromssa ovat sijoittuneet vertailussa niin korkealle.

Lähteet: Nordfront, France 3, Voice of Europe, Numbeo

4 KOMMENTIT

  1. Viime visiitistä on useampi vuosi, vaan eipä tuo ollut silloinkaan kauhean mieleinen paikka meikäläiselle. Yhden sortin ählämighetto, jossa paikalliset ovat suureksi osaksi kusi sukassa, kun ählämi edes katsoo kohti.

  2. Syyttää saa vaan entisiä päättäjiä ja pressoja! Muslimi ja jutku jengit siellä riehuu… Voi Le Pen sentään 🙁

  3. Viime vuonna yllätyin Marseillessa käydessäni. Keskusta ja satama olivat siistejä, samoin rautatieaseman alue. Mukavana ilmiönä Marseillen logo on kilpi Suomen lipulla ja Marseillen lippu on lähes sama kuin Suomen lippu. Myös Marseillen futisjoukkue pukeutuu siniristiin. Lähiöissä en käynyt. Marseillen rautatieaseman ympäristö oli viihtyisämpi kuin Helsingissä – ja vähemmän afrikkalaisia, arabeita ja mustalaisia kuin Helsingin aseman ympäristössä. Marseille on mainettaan parempi!

Comments are closed.