Koti Uutisia Luonto Merensuojelualueen suunnitelmat kaatuivat

Merensuojelualueen suunnitelmat kaatuivat

1

Maailman suurimmaksi merensuojelualueeksi suunniteltu alue pysyy riistokapitalistien käytössä. Etelämantereen meren elollisten luonnonvarojen suojelukomissio CCAMLR suunnitteli Weddellinmerelle 1,8 miljoonan neliökilometrin kokoista suojelualuetta, jolla esimerkiksi kalastaminen olisi kiellettyä. Kalastamisen kieltäminen taas olisi suojellut alueen monimuotoista arktista luontoa ja sille ominaisia lajeja, kuten hylkeitä, pingviinejä ja valaita.

Jotta alue olisi hyväksytty suojelualueeksi, hyväksyntä olisi tarvittu 24 jäsenmaalta ja EU:lta. Venäjä, Kiina ja Norja torppasivat esityksen.

Aiemmin tänä vuonna suunniteltiin myös kahta muuta suojelualuetta, mutta nämäkin jäivät vain suunnitteluksi.

Lähde: Yle

Aiheeseen liittyen: Naalit voivat kohta olla pelkkä muisto Pohjolassa

1 KOMMENTTI

  1. Ei tämä suojeleminen ole sen vaikeampaa kuin että joku maa ei kalasta alueella. Ja kuluttajat lakkaavat ostamasta niiden maiden kalaa jotka sielä kalastavat. Kun tavara ei käy kaupaksi niin kalastuskin loppuu.

    Tämä on kuluttajan näkökannasta erittäin helppoa: Venäläistä, Kiinalaista tai Norjalaista kalaa ei enää osteta. Ei se sen kummempaa ole. Alkuperämaa näkyy IMEI-koodista. Sen kun kurkkaa paketista niin tietää voiko sitä ostaa vai ei.

Comments are closed.