Koti Uutisia Kotimaa Massiivinen poliisioperaatio Turun saaristossa

Massiivinen poliisioperaatio Turun saaristossa

18

Keskusrikospoliisi suorittaa Turun saaristossa massiivisen poliisioperaation. Operaation laajuudesta kertoo se, että siihen osallistuu sata henkilöä niin saaristossa kuin mantereella. Operaation kohteena on Suomessa sijaitseva yhtiö, jonka epäillään pesseen satoja miljoonia euroja rahaa.

Operaatiossa keskusrikospoliisi suorittaa mittaavia kotietsintöjä yrityksen tiloissa. Poliisin mukaan yrityksen omistus sijaitsee toisessa EU-maassa, mutta poliisi ei sano asiasta sen enempää. Viranomaiset varoittavat myös lähistöllä liikkuvaa kansaa siitä, että alueella on operaation aikana lentokielto ja että poliisi saattaa pysäyttää läheisyydessä liikkuvia henkilöitä.

– Joudumme estämään liikkumisen merellä lähialueilla, joilla on yrityksen tiloja. Yritämme toimia niin, että ulkopuolisille aiheutuu mahdollisimman vähän häiriötä, kertoo Markku Ranta-aho poliisista.

Vaikka operaatio kohdistuu mahdolliseen kansainväliseen rikollisuuteen ja sellaiseen, johon poliisin tulisikin keskittyä poliittisen ahdistelun sijaan, on silti hämmentävää, että poliisi on pyrkinyt estämään operaation kuvaamista. Virkavallan toiminnan kuvaamisen tulisi olla sallittua maassa, joka väittää olevansa demokratia.

Lähde: Yle

18 KOMMENTIT

 1. Varmaan MC-jengien rahanpesua. Sen takia ei saa kuvata. Ovathan nuo valitut MC-jengit kuitenkin virkavallan suojeluksessa.

 2. Hyvin todennäköisesti kyseessä osakeyhtiö Airiston Helmi Oy.

  Tiedä vaikka liittyisi Viron Danske Bankin rahanpesujupakkaan.

 3. Välttämättä kyse ei ole rahanpesusta vaan USA:n rahaeliitin määräyksestä ajaa alas tietty firma. Muodollinen peruste voi olla esimerkiksi sanktioiden kiertäminen.

 4. Lehtitietojen mukaan kyseinen yritys on hankkinut järjestelmällisesti merenranta- ja saarikiinteistöjä Turun saaristosta sekä merivoimien aluskalustoa puolustusvoimien poistomyynnistä vajaan kymmenen viime vuoden aikana. Hankintojen seurauksena yritys sai valvontaansa Turun ja Naantalin satamiin johtavat syvävesiväylät.

  Jos edes osa tämän jutun tiedoista pitää paikkansa, niin kyse saattaa olla rahanpesun lisäksi paljon vakavammasta asiasta:

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/861f2015-b42e-43fc-b520-3bb400e83620_u0.shtml

  • Venäläisille ei saa myydä, koska kaikki kuuluu länsivalloille. Jopa työpanoksesi.

   • Jopa Tšetšenia, Abhasia ja Krim kuuluvat länsimaille, siksi ne pakenivat riemusta kiljuen Äitivenäjän syliin. Tuleva Novorossia poistaa rajaongelmat Suomen ja Venäjän väliltä.

    Onhan itse Tsar Putin julistanut, että Venäjällä on täysi oikeus käyttää sotilaallista voimaa toisen valtion alueella suojellakseen siellä olevia omia kansalaisiaan. Suomessa heitä on n. 60 000 ja ilmeisesti kaikki haluavat muuttaa Turun saaristoon terveellisen meri-ilmaston takia. Harashoo!

   • Syvävesiväyliä pitkin onkin näppärää tuoda sitten Spetsnaz joukkoja.

    • Suomen nykyiset puolustusvoimat eli pari sataa finninaamaista poikaa 70-luvun varusteissa, ei Suomi kestäisi nykyään kahta päivääkään.

     • SA-hint — pitkätukkaisia hinttejä flossaamassa, twerkkaamassa, neekeröimässä, pelaamassa sotapelejä jne.

      Kaksi päivää on turhan optimistinen arvio.

   • Johan noita on täällä aika lauma ja lisää tulee. Toistaiseksi ovat malttaneet tulla viisumi kourassa ja jättäneet aseet rajalle narikkaan… 😀

    Mielummin niitä katselee kuin ählämejä, kunhan eivät ala vaatimaan raja-asemaa Venäjän ja Ruotsin väliselle rajalle. Silloin me perustamme sellaisen Suomen ja Kiinan rajalle.

   • Suomi/suomalaiset ovat myyneet maat, tontit, merialueet sekä alukset venäläisillä. Sitten suomalainen itkee. Mitä helvettiä? Kyllä on taas vajaata sakkia meillä tekemässä näitäkin päätöksiä. Ahneella on paskainen loppu. Voin vannoa että Venäjältä ei suomalainen saa samalla lailla yhtään mitään. Ruplan ja euron kuvat silmissä aitoidiootti härmäläinen myy vaikka oman mummonsa kenelle tahansa.

 5. Kutsuuko PVL taas ensi itsenäisyyspäivänä Venäjän toverit Suomeen?

  • Kukas niitä ryssiä on tänne kutsunut? Antifa kutsui Venäläisiä antifasisteja Suomeen Turun vastamielenosoitukseen.

 6. Kumma ettei RT tai mikään muu itänaapurin Pravda ole vielä kommentoinut tätä Suomen valtion väkivaltakoneiston suorittamaa törkeää provokaatiota umpirehellisiä venäläisiä liikemiehiä vastaan.

  Tässähän on selvästi taustalla pelkkä hyväntekeväisyys, sillä eihän kymmenen vuotta miljoonatappiolla per vuosi parin kymppitonnin liikevaihdolla voi olla muuta kuin uhrautuvaisuutta ja … ööh, patriotismia..? Eläköityvien vihreiden miesten lepokoti ja virkistäytymiskeskus?

  Juu, tiedetään, on ihan ok, koska Trump ja NATO ja vapaamuurarit ja Niinistö, mutta silti, mielenkiintoinen artikkeli kyseisestä bisneksestä:

  https://corporalfrisk.com/tag/airiston-helmi/

Comments are closed.