Koti Uutisia Sionismi Maailman suurin vuokranantaja on juutalainen yhtiö

Maailman suurin vuokranantaja on juutalainen yhtiö

2
Stephen Schwarzman.

Maallikot luulevat usein vuokra-asuntomarkkinoiden olevan jokseenkin paikallista bisnestä, jossa vuokranantajan sekä asukkaan maantieteellinen etäisyys toisistaan on pieni. Kansainvälinen trendi on kuitenkin päinvastainen.

Monikansalliset finanssiyhtiöt ostavat tällä hetkellä ahnaasti velkarahalla paikallisia vuokranantajia luodakseen globaalin monopolin. Samat yhtiöt ovat kahmineet valtaa myös osakemarkkinoilla ja vaalirahakorruptiolla.

Financial Times kirjoittaa, että Amerikassa asuvan juutalaisen Stephen Schwarzmanin Blackstone-yhtiö on jo kolmatta vuotta maailman suurin vuokraisäntä. Schwarzman kontrolloi 202 miljardin dollarin sijoituksillaan vuokralla asuvien ihmisten arkea useilla eri mantereilla. Schwarzman on julkisionisti ja yksi länsimaiden tärkeimmistä vaalirahoittajista.

Maailman toiseksi suurin vuokranantaja on kanadalainen Brookfield. Yhtiön toimitusjohtaja Bruce Flatt tunnetaan tiiviistä yhteistyöstään juutalaisen United Jewish Appeal -lobbausjärjestön kanssa.

Lähteet: Financial Times, United Jewish Appeal

2 KOMMENTIT

  1. Vuokramarkkinoiden keskittyminen aiheuttaa myös sen, että normaalit kysynnän ja tarjonnan lait eivät toimi vuokramarkkinoilla. Normaalitilanteessa ei olisi mahdollista, että vuokranantaja irtisanoo miljoona vuokralaista kerralla tai ainakin tällaisella toimella uhkaamalla kiristää valtiolta lisää vuokratukea itselleen.

    Vuokrayhtiön tuotto, ainakin Suomessa, jo nyt tulee valtion kassasta nimikkeellä asumistuki. Omistuksen keskittyminen entisestään korostaa sitä, että vuokra-asuntoon sijoittaminen on tosiasiassa sijoittamista veroilla otettuun helppoon rahaan.

Comments are closed.