Koti Uutisia Kotimaa ”Profeetta” tuomitiin suomalaisnaisten seksuaalisesta hyväksikäytöstä kahden vuoden vankeuteen

”Profeetta” tuomitiin suomalaisnaisten seksuaalisesta hyväksikäytöstä kahden vuoden vankeuteen

1

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut Johanneksen kouluksi kutsutun henkisen koulun johtajan Davit Khachaturyanin suomalaisnaisten seksuaalisesta hyväksikäytöstä kahdeksi vuodeksi vankeuteen. Oikeuden mukaan uhreilla oli käsitys, jonka mukaan armenialaismiehellä oli yliluonnollisia, energeettisiä kykyjä parantajana ja profeetallisena henkilönä.

Oikeus katsoi myös, että ”koulu” oli hyvin suunniteltu ja organisoitu lahko, ja että mies käytti hyväksi naisiin luomaansa riippuvuussuhdetta.

Tuomion mukaan lahkon ”profeetta” käytti hyväkseen neljää suomalaisnaista alistettuaan heidät useita kertoja sukupuoliyhteyteen kanssaan. Suurin osa teoista tapahtui ulkomailla seminaareissa, joihin naiset olivat itse matkustaneet.

Vaikka Khachaturyanin tuomittiin vankeuteen, ei häntä varsinaisesti vangittu, sillä hän oli viettänyt suurimman osan rangaistuksesta tutkintavankeudessa.

Seksiin 58-vuotias Khachaturyanin houkutteli naiset väittämällä sukupuoliyhteyksillään kykenevänsä ”hoitamaan” naisia. Yksi uhreista oli esimerkiksi tilannut Khachaturyanilta hoitoa muun muassa kilpirauhasen vajaatoimintaan ja psyykkisiin ongelmiin. Uhri oli muun muassa kärsinyt ahdistuksesta, jonka syyksi hän kertoi hänelle lapsena tapahtunut hyväksikäyttö.

Uhrin mukaan Khachaturyan oli todennut naiselle, että hyväksikäyttökokemus oli pelkkä illuusio ja naisen oma fantasia, joka tuli poistaa. “Profeetta” alkoi heti hoidon aikana hipelöimään naista ja oli yhdynnässä tämän kanssa. Seksin tarvetta hoidossa ”profeetta” selitti naiselle erilaisilla hoitoperusteilla, kuten ”seksuaalichakran kohdalla olevaa tukosta”.

Oikeudessa kuultiin myös psykiatrian ja oikeuspsykiatrian erikoislääkäri Hannu Lauermaa, joka oli haastatellut uhreja. Lauerma totesi, että naisten kertomuksen pohjalta hänelle syntyi hyvin uskottava vaikutelma pahanlaatuisesta lahkotoiminnasta.

– Toimintatapa on laajalti tunnettu, ja se mahdollistaa jäsenten taloudellisen, seksuaalisen sekä sosiaalisen riistämisen, Lauerma totesi lausunnossaan.

Lauerma kertoi myös, että Khachaturyan oli tekeytynyt kaikkivoivaksi isähahmoksi käyttäen hyväkseen manipulaatiohoitoja ja hypnoosia vastaavia suggestiivisia hoitoja.

Lähde: Yle

1 KOMMENTTI

  1. “– Toimintatapa on laajalti tunnettu, ja se mahdollistaa jäsenten taloudellisen, seksuaalisen sekä sosiaalisen riistämisen”
    …hmm… mitenköhän laajassa käytössä tuo toimintatapa onkaan?
    Voisiko kansakuntienkin tasolla olla jotain vastaavaa kuin taho, joka on “tekeytynyt kaikkivoivaksi isähahmoksi käyttäen hyväkseen manipulaatiohoitoja ja hypnoosia vastaavia suggestiivisia hoitoja.” …vaikkapa uskotellakseen varsin toimivat kansakunnat siitä, että oma kansallinen identiteetti on vaaraksi liberaalidemokraattiseen utopiaan johtavalle globaalille kehitykselle?
    Vastausta tuskin kannattaa odottaa ainakaan Hannu Lauermalta.

Comments are closed.