Koti Uutisia Ulkomaat Maahanmuuttovastainen puolue Andalusian parlamenttiin

Maahanmuuttovastainen puolue Andalusian parlamenttiin

6

Neljä vuotta sitten perustettu Vox-puolue sai Etelä-Espanjan Andalusian parlamenttivaaleissa 10,9 prosenttia äänistä. Tämä tarkoittaa 12 paikkaa 109-paikkaisesta alueparlamentista. Mielipidekyselyiden mukaan paikkoja olisi pitänyt tulla vain viisi.

Andalusian punaiset sosialistit kiehuvat äärioikeiston voitosta. Sosialistit ovat hallinneet Andalusian parlamenttia yli 30 vuotta. Andalusian sosialistijohtaja Susana Diaz kertoo pettyneensä siihen, että muuallakin Euroopassa jyllännyt äärioikeistolaisuus on levinnyt nyt Espanjaan.

Vox-puolueen johtaja Santiago Abascal iloitsee voitosta ja kertoo puolueen vastaavan miljoonien espanjalaisten huoliin. Voxin tavoitteisiin kuuluukin esimerkiksi laittoman maahanmuuton pysäyttäminen ja homoliittojen vastustaminen. Voxin menestys vaaleissa kertookin kansan tympääntyneen laittomien siirtolaisten aiheuttamiin ongelmiin. Huonoina puolina puolue puolustaa eläimille kärsimystä tuottavaa härkätaistelua.

Ranskan Marine Le Pen onnitteli Voxin menestystä vaaleissa. Espanjassa järjestetään ensi vuonna paikallis-, alue- ja eurovaalit. Andalusian vaalituloksen odotetaan heijastuvan myös muihin vaaleihin.

Lähde: Yle

6 KOMMENTIT

  1. LePen onnittelee?

    Andalusiassakin siis ainoastaan kontrolloitu oppositio vahvisti asemiaan. Tämä ei edistä kenenkään kansallismielisen asiaa.

  2. Hölmöt aina se on ollut niin sanottu litteämaa joka on ollut suurin salaisuus!!!

    ei se aatu ja muut sinne turhaan menny!! Mutta kaippa tämä on jo liian vaikea ymmärtää vapaamuurareiden ja jutkujen lisäksi!!

    • Viimeeksi kun joku vuosi sitten kävin Andalusiassa, niin ei se ihan litteä ollut enkä valitettavasti tavannut Aatuakaan enkä ketään muutakaan merkkihenkilöä.

  3. Tämä on osoitus siitä miten espanjalaiset, kuten ranskalaisetkin, tarttuvat toimeen jos asioita pitää muuttaa. Suomessa kansa vaan määkii ja kumartaa kun saa keppiä.

  4. Vox on Espanjan kansanpuolueesta irrottaunut sionistinen ja islamvastainen populistipuolue.

Comments are closed.