Koti Uutisia Ulkomaat Latvian sosiaalidemokraattien työväenpuolue rasismikohun keskellä

Latvian sosiaalidemokraattien työväenpuolue rasismikohun keskellä

2


Latvian sosiaalidemokraattinen työväenpuolue (Latvijas sociāldemokrātiskā strādnieku partija, LSDSP) on joutunut rasismikohun keskelle, kun puolue julkaisi Facebook-sivullaan propagandakuvan, joka varoittaa kansalaisia monikulttuurisuuden tuhoisasta vaikutuksesta ja kehottaa heitä äänestämään puoluetta tulevissa parlamentinvaaleissa. Kuvassa tummaihoista lasta imettävä valkoinen nainen on yhdessä afrikkalaisen miehen kanssa, jolla on EU:n passi. “Latvian tulevaisuus, jos et äänestä Latvian sosiaalidemokraattista työväenpuoluetta 6. lokakuuta”, kuvateksti varoittaa.

Propagandakuva perustuu Herbert Smagonin teokseen The Modern Family. Siihen on lisätty Latvian lipun lisäksi Latvian entinen veroviraston merkki sekä homorappiokulttuurin sateenkaarilippu. Yksityiskohtana naisen päässä on tyypillinen latvialaisissa kansallispuvuissa käytettävä hiuspanta.

Kuva aiheutti närkästystä ympäri sosiaalista mediaa ja puolue poisti julkaisun pian rasismisyytösten puhjettua. Myös Latvian suojelupoliisi on tutkinut, oliko julkaisulla rotuvihaan yllyttävä viesti. Kyseinen vasemmistolaisisänmaallisena tunnettu puolue julkaisi myöhemmin propagandaansa selventävän tiedotteen:

“LSDSP pyytää anteeksi kaikilta, jotka ovat loukkaantuneet viimeisimmästä mainoksestamme. Samanaikaisesti LSDSP näkee, ettei mainos yllytä väkivaltaan tai rasistisuuteen, kuten valtamediat ovat yrittäneet tulkita. LSDSP irtisanoutuu kaikesta väkivallan ja vihapuheen osoittamisesta mutta samaan aikaan muistuttaa, että Latvian tasavalta myöntää kaikille sananvapauden ja omien näkemysten vapaan ilmaisun. Sensuuri on kielletty! 6. lokakuuta äänestä niitä, jotka eivät ole helppoja vallanpitäjille ja joita ei pelota asioista puhuminen niiden oikeilla nimillä.”

Lähteet: RT, TVNET

2 KOMMENTIT

  1. Eihän globalisteilla pitäisi olla nokan koputtamista tuossa kuvassa. Siinähän valkoinen nainen imettää pikimustaa lasta. Jos lapsi olisi naisen, niin se olisi mulatti. Eli huomattavasti vaaleampi.

    Vai suuttuivatko ne siitä että kuvasta käy selville miten valkoisen väestön on lihotettava ja kasvatettava pikimustat afrikkalaiset pienestä pitäen? Pikimustat ovat käenpoikina valkoisten valtiossa.

    Kävin tässä eilen uimarannalla. Ja kas kummaa… Lasten hiekkalaatikon viereen oli kannettu penkki jolla istuskeli kaksi pikimustaa käkkäräpäätä. Ne polttivat tupakkia ja ottivat kuvia lapsista leikkimässä hiekkalaatikolla ja uimassa rantavedessä. Ohikulkeissani mainitsin että “kas kun sattui, ja taas lasten lähellä”. Toinen katsoi minua muttei sanonut mitään. Ja hetken päästä ne olivatkin lähteneet. Mutta ihan avoimesti nämä negatiivit näyttävät viettävän aikaa lastenosatoilla. Eivätkä esim. äidit näytä ymmärtävän miten nopeasti puskaraiskaus tapahtuu.

    Kuva on hyvä ja ajatuksia/keskusteluja herättävä. Juuri sellainen sen pitääkin olla.

Comments are closed.