Koti Uutisia Kotimaa Lakimuutos: lapsiin sekaantujille kovemmat tuomiot

Lakimuutos: lapsiin sekaantujille kovemmat tuomiot

3

Eduskunta on hyväksynyt lakiehdotuksen, jossa rikoslakiin lisätään rangaistussäännös törkeästä lapsenraiskauksesta ja lapsen seksuaalisen hyväksikäytön enimmäisrangaistus kovenee. Törkeästä lapsenraiskauksesta mahdollinen vankeusrangaistus on 4-12 vuotta. Lapsen seksuaalisen hyväksikäytön maksimirangaistus nousee kuuteen vuoteen.

Oikeusministeri Antti Häkkänen perustelee lakimuutosta sillä, että lapsi ei voi antaa pätevää suostumusta sukupuoliyhteyteen aikuisen kanssa. Hän myös avaa törkeän lapsenraiskauksen soveltamista väkivaltaisissa tilanteissa, sekä tilanteissa, joissa lapsi ei pysty puolustamaan tai ilmaisemaan itseään ja omaa tahtoaan.

Lakimuutoksen taustalla on tapaus, jossa aikuinen mies raiskasi aiemmin 10-vuotiaan tytön. Mies tuomittiin seksuaalisesta hyväksikäytöstä, eikä raiskauksesta. Tällöin miehen tuomio jäi olemattomaksi, eikä lapsen kehitys palaudu ikinä normaaliksi.

Lähde: Yle

3 KOMMENTIT

  1. Mikä siinä on niin vaikeaa korottaa MINIMIRANGAISTUSTA eikä maksimirangaistusta?!!

  2. Eipä enää voi olla enempää kokoomukselaisen näköistä “kuminaamaa” kuin Antti Häkkänen, joka polkaisi maasta “vihapuheen vastustamiskampanjan” hiihtolomien kunniaksi älyttömällä videolla, johon oli vedetty peräti kaksi eturivin näyttelijää äkkiseltään kyhäistyjen kulisseihin jorisemaan jotain “pahkasika” -aineistoa. Vappu on joka vuosi aikaisemmin ja aikaisemmin.

Comments are closed.