Koti Uutisia Lähemmäs 100 000 uutta ulkomaista “vierastyöläistä” Ruotsissa

Lähemmäs 100 000 uutta ulkomaista “vierastyöläistä” Ruotsissa

5

Ruotsalaisten työmarkkinatilanne kiristyy, kun maahan tunkeutuu entistä enemmän niin sanottuja vierastyöntekijöitä. Kaiken kaikkiaan maahan saapui viime vuonna noin 75 000 uutta ulkomaalaista työntekijää. Luku tarkoittaa yli 50 prosentin kasvua verrattuna vuoteen 2016.

Suurin osa ulkomaalaisista työntekijöistä päätyy rakennusalalle. Viime vuoden tulokkaista yli puolet päätyi rakennusalalle, jolla he kilpailevat palkoista ruotsalaisen työvoiman kanssa. Ruotsin rakennusliiton puheenjohtaja Johan Lindholm epäilee, että luku on entistä suurempi, koska iso osa maahan tulleista työntekijöistä ei ilmoita maassaoloaan.

Iso osa niin sanotuista vierastyöntekijöistä tulee Puolasta. He aiheuttavat ongelmallisen tilanteen, koska he välttelevät verojen maksamista ja muita yritysten velvollisuuksia. Täten he pystyvät saamaan epäoikeudenmukaisen kilpailuedun.


Lähteet: SVT, Sveriges Radio

5 KOMMENTIT

 1. Tässä on suuri vastuu työnantajalla, millaista väkeä palkataan töihin. Hallitushan tällaista käytäntöä tukeekin jo.

  • Luuletko keskiverto työnantajaa kiinnostavan jotkut itselleen tuntemattoman työttömän oikeudet tai työnantajan velvollisuudet, jos on mahdollisuus tehdä suurempaa voittoa?

   Laki se on joka on surkea, ja siitä on tarkoituksella sellainen tehty.

   • Vaikea samaistua sellaisen työnantajan ajatusmaailmaan, koska itselle tulee yhteisön etu aina ennen yksilön etua. Voittoa saa tehdä, muttei työntekijöiden tai oman kansasi kustannuksella. Olet oikeassa tuossa lakiasiassa. Mitä tarvitsemme? – Kansallissosialistisen valtion.

 2. Tilanne Ruotsin kohdalla ei ole enää hälyyttävä, se on karmea!!

  Tuolla tahdilla ruotsalaiset tapetaan sukupuuttoon kymmenessä vuodessa. Ihan oikeasti, meidän pitää ryhtyä miettimään miten saisimme Suomen puolustuskyvyn paremmaksi. Meillä on vielä toivoa koska muslimit eivät ole pääseet tänne ghettoutumaan eivätkä ole saaneet missään määräävää asemaan. Toistaiseksi älämölö ja torikokoukset on ainoa mitä niiltä löytyy. Mutta ne ovat vielä kovin hajallaan ja eristyksissä toisistaan. Kun verrataan Ruotsiin.

  Pitääkö ruotsalaisille saada turvapaikat Vaasan seudulta?

 3. Tuo on sitä kommunistien ja suvakkien kieltä, josta George Orwellilla oli jo 70-vuotta sitten haikuja. Sanoisinko, että syön mittani paskaa, jos heidän sisäänheitto -nimityksensä tulee edes auttavalla tavalla pitämään paikkaansa. Oletanpa, että tulos tulee olemaan sama kuin PostIt -lapun liimaosio ensin “kastetaan” karvaiseen Kashmir mattoon ja sen jälkeen “keltainen” lätkäistään jääkaapin oveen muistutukseksi jostain perin tärkeästä asiasta.
  Ruotsissa viimeiset ns. “vierastyöläiset” ovat olleet suomalaisia, joita nyt ruotsalaisessa yhteiskunnassa hyvin aktiivisesti sorretaan kielipoliittisesti niin rankasti, että jos svensson kermaperse kuulee yhdenkin sanan suomea, silloin alkaa sellainen terapia -rähinä asiasta, että on peräti koristekuusaman oksat pois. Ruottalaiset kermaperseiset ballerinat eivät kun uskalla vittuilla kaulankatkojille, niin perikunnollisille suomalaisille on mukava näyttää sitä “miehuuttaan”. Eivätkä nuo raukat edes ymmärrä mitä tuo edm. sana edes tarkoittaa loppupäässä saatika sen alkupäässä.

Comments are closed.