Koti Uutisia Kotimaa Kunnianloukkauksesta syytetylle vasemmistotoimittaja Johanna Vehkoolle “sananvapauspalkinto”

Kunnianloukkauksesta syytetylle vasemmistotoimittaja Johanna Vehkoolle “sananvapauspalkinto”

4
Johanna Vehkoo.

Kaupunginvaltuutettu Junes Lokan kunnianloukkauksesta syytetty Johanna Vehkoo on saanut “sananvapauspalkinnon” Suomen PEN -järjestöltä. Ajoitus on mielenkiintoinen, sillä juuri Lokka toi julkisuuteen Oulun monikulttuuriset raiskaukset, joita Vehkoon edustama valtamedia yritti piilotella viimeiseen asti.

Myös Vehkoon kunnianloukkaussyytettä pyrittiin pimittämään valtamediassa, kunnes vaihtoehtomedian luoma paine ylitti uutiskynnyksen. Suomen oikeushistoriassa on äärimmäisen harvinaista, että toimittajia syytetään poliitikkojen kunnian loukkaamisesta.

Syy uutispimennolle oli luonnollisesti se, ettei valtamedia tahdo kirjoittaa negatiivisia uutisia omista kulttuurimarxistitoimittajistaan. Koska Vehkoo on ”monikulttuurisuutta” kiihkeästi kannattava toimittaja, pyritään hänen rikossyytteensä lakaisemaan maton alle.

Vehkoo on Julkisen sanan neuvoston jäsen. Lisäksi hän oli vuonna 2016 perustamassa Huhumylly-nimistä maahanmuuttopropagandasivua yhdessä tunnettujen väkivaltavasemmistolaisten kanssa. Vehkoon työryhmään kuului suomalaisia äärivasemmistolaisia, jotka ovat julkisesti kannustaneet poliittiseen väkivaltaan maahanmuuttokriitikoita vastaan.

PEN:n kunnianosoituksen epäillään olevan poliittinen palkinto Vehkoolle siitä, että tämä joutuu oikeuden eteen vastaamaan rikossyytteeseen. Suomessa maahanmuuttokriitikoiden kanssa konfliktiin joutuneet toimittajat ovat perinteisesti aina saaneet journalismipalkinnon; viime vuosien esimerkkejä ovat Jessikka Aro, Marko Hietikko, Laura Halminen ja Tommi Nieminen.

“Vehkoo on pannut itsensä rohkeasti alttiiksi sananvapauden arvojen tähden, ja saanut muiden rohkeiden lailla vastaansa sosiaalisen median kautta suunnatun häirinnän, uhkailut, solvaukset ja vihakampanjat”, PEN kommentoi palkintopäätöstään.

Lähde: Suomen Journalistiliitto

4 KOMMENTIT

  1. Vitunvirkkaajafemakot ja kiroiluilta. Voiko enää vammaisempaa porukkaa olla. Nämä on näitä lentokoneessa seisojia ja muita mielisairaita. Toivottavasti pian mestataan julkisesti.

  2. todella “rohkeeta” olla mätä elitiin “soturi”… todelliset rohkeet on vastarintaliikeen aktivistit, muutamat politiikot jotka uskaltaa sanoa kuinka asiat on ja yrittää vaikuttaa niihin

Comments are closed.