Koti Uutisia Kultainen aamunkoitto säilytti kolmanneksi suurimman puolueen aseman

Kultainen aamunkoitto säilytti kolmanneksi suurimman puolueen aseman

1

UK_KA_vaalit15

Kreikassa pidettiin parlamenttivaalit viime sunnuntaina. Kultainen aamunkoitto säilytti kolmanneksi suurimman puolueen aseman saaden yhden lisäpaikan parlamentissa. Suurin puolue, vasemmistolainen Syriza, menetti neljä parlamenttipaikkaa ja oikeistolainen Uusi demokratia yhden paikan. Syrizasta irronnut äärivasemmistolainen Kansan yhtenäisyys -puolue ei saanut yhtään paikkaa parlamentista.

Kultaisen aamunkoiton johtaja Nikolaos Michaloliakos antoi seuraavan lausunnon:

“Haluan kiittää niitä satoja tuhansia ylpeitä kreikkalaisia miehiä ja naisia, jotka antoivat äänellään kunnioituksensa Kultaiselle aamunkoitolle ja tekivät tästä kolmanneksi suurimman puolueen kolmansissa peräkkäisessä vaaleissa.

Kultaisen aamunkoiton voitto on erityinen ja tärkeä, koska koko järjestelmä taisteli meitä vastaan. Vain kolme päivää ennen vaaleja he valehtelivat pitämäni puheen sisällöstä ja kaikki puolueet ja televisioasemat heittivät kuraa Kultaisen aamunkoiton päälle. Kreikan kansa ei kuitenkaan kuunnellut heitä, ja he antoivat Kultaiselle aamunkoitolle kolmannen paikan!

Puolueet PASOK, KKE ja To Potami väittivät tyhjillä sanoillaan, miten he tulevat ottamaan Kultaisen aamunkoiton kolmannen paikan. Kultainen aamunkoitto tulee jatkamaan kamppailua, kunnioittaen Kreikan kansan ääniä. Kamppailemme maatamme kuristavia tukipaketteja ja laitonta maahanmuuttoa vastaan, joka on tullut painajaiseksi Kreikan kansalle. Kultainen aamunkoitto jatkaa kamppailua uuden Kreikan puolesta, Kultaisen aamunkoiton Kreikan puolesta.”

 

 

Lähteet: Greek Reporter, XA Ameriki

1 KOMMENTTI

Comments are closed.