Koti Uutisia Kirja esittää uusia väitteitä Rudolf Hessin lennosta Englantiin

Kirja esittää uusia väitteitä Rudolf Hessin lennosta Englantiin

0

Isossa-Britanniassa julkaistussa Rudolf Hess: A New Technical Analysis of the Hess Flight -kirjassa historioitsijat esittävät uusia väitteitä Adolf Hitlerin varamiehen Rudolf Hessin lennosta Englantiin toukokuussa 1941.

UK_Hess_kirjaHistorioitsijat John Harris ja Richard Wilbourn väittävät, että englantilaiset huijasivat saksalaisia uskomaan, että Ison-Britannian kuningas Yrjö VI oli halukas solmimaan rauhan Saksan kanssa. Huijauksella haluttiin estää Saksan maihinnousu Englantiin. Suunnitelma haluttiin pitää mahdollisimman hyvin salassa, sillä Britannian hallitus halusi saada Yhdysvallat sotaan mukaan.

Historioitsijoiden mukaan Rudolf Hessin lento Englantiin oli osoitus siitä, että saksalaiset olivat nielleet syötin. Churchillillä ja Englannin kuninkaalla ei ollut aikomustakaan solmia rauhaa Saksan kanssa. John Harris kertoo, että Hessin lento oli “hyvin suunniteltu rauhantehtävä, jolla oli natsihallituksen siunaus” ja että “Hitler oli mukana rauhantehtävässä”.

Vastoin saksalaisten odotuksia englantilaiset vangitsivat Hessin, eikä kukaan Britannian hallituksesta suostunut tapaamaan häntä. Hess pysyi vangittuna Englannissa Nürnbergin oikeudenkäyntiin saakka, jolloin hänet lennätettiin takaisin Saksaan. Hess tuomittiin elinikäiseen vankeuteen, ja lopulta 93-vuotias Rudolf Hess murhattiin Spandaun vankilassa 17. elokuuta 1987.

Lähde: Dailyrecord.co.uk

Aiheeseen liittyen: Dokumentit paljastavat: Rudolf Hess murhattiin