Koti Uutisia Ulkomaat Kansallismieliset jalkapallokannattajat marssivat Makedoniassa

Kansallismieliset jalkapallokannattajat marssivat Makedoniassa

3

Makedonialainen jalkapallokannattajaryhmä järjesti 16. heinäkuuta rauhanomaisen ja väkivallattoman mielenosoituksen reaktiona albaanin tekemään puukotukseen, jossa menehtyi nuori makedonialainen. Puukotus tapahtui pääkaupunki Skopjen keskustassa. Samasta paikasta lähti Komiti marssille, jonka reitti kulki syyttäjäntoimistolta päättyen pääpoliisiasemalle. Sen luona 5 000 marssille osallistunutta sytytti kynttilät uhrin muistolle.

Veriteon jälkeen poliisi yritti vähätellä puukotusta. Jalkapallokannattajat vastasivat tähän sanomalla, että mikäli hallitus ei nosta kolmea albaania vastaan murhasyytteitä, he tarttuvat aseisiin puolustaakseen makedonialaisia.

Lähde: eXtrauutiset

3 KOMMENTIT

  1. On se komeeta kun nuoret seisoo yhtenä rintamana. Siitä tietää että maalla on toivoa kun isänmaalliset puhaltavat yhteen hiileen.

  2. Olin Makedoniassa pari kuukautta sitten. Kaunis maa, todella ystävällisiä ihmisiä ja mukavan alhainen hintataso. Makedonit katsovat albaaneja samalla tavalla kieroon kuin romanialaiset ja bulgaarit mustalaisiaan ja samasta, ymmärrettävästä syystä.

    Moni kertoi toivovansa EU jäsenyyttä päästäkseen ulkomaille joksikin aikaa tienaamaan. Varoittelin heitä liioista haavekuvista ja EUn haitoista. Jos tienaakin tuplat, elinkustannukset saattavat olla kolminkertaiset ja säästöön ei jää mitään ja EU ei todellakaan ole mikään Eldorado vaan sanelupolitiikkaan pyrkivä itsevaltainen klikki joka yrittää viedä valtioilta kaiken päätöksenteon ja itsenäisyyden.

Comments are closed.