Koti Uutisia Juutalaisjohtajat raivoissaan Le Penin kommenteista

Juutalaisjohtajat raivoissaan Le Penin kommenteista

2
Jean-Marie Le Pen.
Jean-Marie Le Pen.

Maailman johtavat juutalaiset ovat nyt käärmeissään Ranskan Kansallisen rintaman entisen puheenjohtajan Jean-Marie Le Penin viimeaikaisista kommenteista. Muutama viikko sitten Le Pen sanoi, että “ebola voisi olla ratkaisu Ranskan maahanmuutto-ongelmaan”. Kun media puolestaan kysyi Le Penin mielipidettä Kansallista rintamaa kritisoineesta laulaja Patrick Bruelista, Le Pen vastasi, että “ensi kerralla me otamme erävoiton”.

Viimeinen niitti oli Le Penin kommentti Kansallisen rintaman Internet-sivuilla julkaistuun tunnetun juutalaisen artistin musiikkivideoon, jossa Le Pen viittasi polttouuneihin. Kansallisen rintaman varapuheenjohtaja Louis Aliot kuvaili Le Penin kommentteja “poliittisesti idioottimaisiksi ja huolestuttaviksi” Le Parisien -lehdelle, ja juutalaiset Euroopan juutalaiskongressin johdolla painostavat EU:ta poistamaan Le Penin parlamentaarisen immuniteetin sekä syyttävät häntä “rotuvihan lietsonnasta”.

“Le Pen on paljastanut eurooppalaisen äärioikeiston todelliset kasvot EU-vaalivoiton jälkeen. Jotkut puolueista ovat yrittäneet siistiä ja valtavirtaistaa sanomaansa, mutta tällaiset kommentit osoittavat toiminnan perustana olevan edelleen antisemitismin ja juutalaisvihan”, sanoi Euroopan juutalaiskongressin johtaja Moshe Kantor.

Jean-Marie Le Penin tytär Marine Le Pen ei kuitenkaan allekirjoita isänsä poliittisia mielipiteitä; hän on vienyt puheenjohtajakaudellaan Kansallista rintamaa entistä populistisempaan suuntaan.

Lähde: The Guardian

2 KOMMENTIT

Comments are closed.