Koti Uutisia Juutalaiset protestoivat patsasta Unkarissa

Juutalaiset protestoivat patsasta Unkarissa

5

UK_HomanUseat juutalaisorganisaatiot järjestivät Unkarissa protestin suunniteltua patsasprojektia vastaan. Tähän liittyi ulkomailta juutalaisia sekä Yhdysvaltain lähettiläs. Unkarin kansallismieliset suunnittelivat pystyttävänsä patsaan Bálint Hómanille, Unkarin opetus- ja uskontoministerille toisen maailmansodan aikaan. Muutama sata protestoija kerääntyi Székesfehérvárin kaupunkiin, jonne realistisen kokoista Hómanin pronssipatsasta ollaan pystyttämässä.

Hóman oli akateemikko, hallituksen jäsen ja merkittävä historioitsija 1930- ja 1940-luvuilla. Hän oli mukana laatimassa juutalaisten talousvaltaa rajoittavia lakeja, minkä vuoksi hänen muistamisensa aiheutti närää juutalaisjärjestöissä.

Sodan jälkeen Unkarin kommunistihallitus tuomitsi Hómanin elinikäiseen vankeuteen kuten muutkin kansallismieliset. Hóman kuoli viimein vankilan rankkoihin oloihin vuonna 1951 menetettyään ensin 60 kiloa painostaan.

Patsas aiotaan paljastaa 29. joulukuuta, jolloin tulee kuluneeksi 130 vuotta Hómanin syntymästä.

 

Lähde: Yahoo! News

5 KOMMENTIT

  1. Jos olisimme tulleet miehitetyksi Neuvostoliiton toimesta niin samanlainen itku ja parku tulisi kun me muistaisimme sankareitamme. Järven toisella puolella Virossa synagoogahan repii pelihousunsa joka kerta kun virolaiset goyim kehtaavat muistaa muita kuin Puna-Armeijan riveissä taistelleita.

    • Sairas maailma, mutta periksi emme anna ikinä 🙂

      Yhtenäinen kansa kestää mitä vain.

  2. Kyllä Suomessa ja ulkomailla paheksuttaisiin esim. Susitaipaleen patsasta. Mannerheimit ja Rytit olivat juutalaisten asialla.

    • Onhan meillä Simojoen patsas keskellä Tamperetta ja SS:n muistomerkki sankarihautojen seassa. Nämä tosin pystytettiin ennen suvaitsevaisuuskiimaa.

Comments are closed.