Koti Uutisia Julmaa koirien salakuljetusta Aasiassa

Julmaa koirien salakuljetusta Aasiassa

1

Valkoisissa kulttuureissa koira mielletään usein ihmisen parhaaksi ystäväksi. Näin ei kuitenkaan ole kaikkialla maailmassa. Kaakkois-Aasiassa ja Kiinassa on hyvin yleistä, että ihmiset syövät koiria, ja koirabisnekseen liittyy myös eläinten erittäin julmaa kohtelua.

UK_julmaa_koirien_salakuljetusta

Thaimaalaiset salakuljettajat vievät koiria Vietnamiin, jossa niistä saa paremman hinnan. Eläimet sullotaan ahtaisiin häkkeihin jopa useita päiviä kestävien matkojen ajaksi. Osa janoisista ja stressaantuneista koirista kuolee jo matkan aikana tukehtumiseen, sillä pahimmillaan niitä voi olla jopa tuhat yhdessä kuorma-autossa toistensa päälle ahdettuina.

Yleinen uskomus Kaakkois-Aasiassa on, että stressi vapauttaa hormoneja, jotka parantavat lihan makua. Joten kun koirat on kuljetettu perille Vietnamiin, ne laitetaan päällekkäin hyvin pieniin häkkeihin, joissa ei ole lainkaan liikkumatilaa. Näin eläimet kärsivät mahdollisimman paljon ennen kuolemaansa, jotta vietnamilainen kuluttaja saa toivomansa paremman makuisen aterian. On myös tiedossa tapauksia, joissa koirat on nyljetty elävältä.

“Osa kuvamateriaalista, jota saamme haltuumme, on niin järkyttävää, että sen julkaiseminen olisi liikaa jopa medialle”, sanoo vietnamilaisen eläinoikeusjärjestön edustaja Tuan Bendixsen.

Thaimaan viranomaiset kertovat tehneensä useita ratsioita salakuljettajia vastaan ja pelastaneensa tuhansia koiria, joista osa päätyy karanteenin jälkeen takaisin kaduille ja uudelleen salakuljettajien käsiin. Koska Thaimaassa ei ole varsinaisia eläinsuojelulakeja, tekijät tuomitaan usein laittomasta kaupankäynnistä, joten rangaistukset ovat olemattomia. Viranomaisten mukaan salakuljetukselle ei ole loppua näkyvissä, sillä koiranlihalla on niin suuri kysyntä Vietnamissa.

Lähde: CNN

Aiheeseen liittyen:

Oikeutta Aasian karhuille
Kansallissosialismi ja eläinoikeudet

1 KOMMENTTI

  1. ”Osa kuvamateriaalista, jota saamme haltuumme, on niin järkyttävää, että sen julkaiseminen olisi liikaa jopa medialle.”

    Olen tämän todennut itsekin. Välillä ihmetyttää minkä pitää mennä vikaan, että ihminen muuttuu tuollaiseksi kiduttavaksi ja sadistiseksi paskatahraksi.

Comments are closed.