Koti Uutisia Ulkomaat Juhlallinen hetki: Zimbabwen valtiovarainministeri vihki jätelavan käyttöön

Juhlallinen hetki: Zimbabwen valtiovarainministeri vihki jätelavan käyttöön

4

Zimbabwen valtiovarainministeri ja joukko muita hallituksen silmäätekeviä osallistui kesäkuussa tahatonta huumoria synnyttäneeseen seremoniaan, jossa uusi jätelava vihittiin käyttöön. Tilaisuuden oli tarkoitus symboloida afrikkalaisvaltion nopeaa kehitystä.

Leveästi hymyillyt ja juhlapukuun sonnustautunut valtiovarainministeri kutsui paikalle valokuvaajia ikuistamaan, kuinka hän leikkasi jätelavan ympärille kiedotun narun Rusapen kylässä. Todellisuudessa tilaisuus kuvasi ainoastaan, kuinka alas Zimbabwe on vajonnut taloudellisesti ja poliittisesti sen jälkeen kun valtio alkoi pakkolunastaa maata aiemmin hallinneiden valkoisten omaisuutta.

Valkoisen vallan aikana Zimbabwe oli Afrikan menestystarinoita ja sillä oli monipuolinen talousjärjestelmä. Kun mustat astuivat valtaan ja ryhtyivät syrjimään valkoisia väkivaltaisesti, maan bruttokansantuote romahti 45 prosenttia kymmenessä vuodessa.

Lähde: The New Observer

4 KOMMENTIT

  1. Neekerit ovat lähteneet “sivistyksen” tielle. Kyllä meillä valkoisilla on vielä paljon “opittavaa” näiltä “moniosaajilta”. 🙂

  2. Zimbabwe on Mugaben syrjäyttämisen jälkeen alkanut kutsua aiemmin karkoitettuja valkoisia farmareita takaisin. Joitakin on jo saapunut ja heidät on vastaanotettu kuin kansallisankarit. En yhtään hämmästyisi, vaikka tarjoaisivat Etelä-Afrikan buureille mahdollisuutta. Kerrankin täyspäistä toimintaa kyseisellä manteereella mustien hallitsemassa maassa.

  3. Yleensä nälkä pakottaa järkeilemään, että mistä saisi ruokaa…

Comments are closed.