Koti Uutisia Jimi Karttunen käytti Subutexia ja Rivatrilia sairaalassa ollessaan

Jimi Karttunen käytti Subutexia ja Rivatrilia sairaalassa ollessaan

1

Helsingin käräjäoikeudessa käsitellään tänään Vastarintaliikkeen aktivistin Jesse Torniaisen osuutta suonensisäisiä huumeita käyttäneen narkomaanin Jimi Karttusen kuolemaan. Syyttäjä väittää, että Karttunen olisi kuollut Jesse Torniaisen potkaisemisen seurauksena vajaa viikko potkun jälkeen.

Osa esitutkintapöytäkirjoista on nyt muuttunut julkiseksi. Karttusen seurassa asema-aukiolla syyskuussa ollut Joona Johannes Jalmari Hartikainen on kertonut omassa kuulustelussaan vierailuistaan sairaalaan, jossa Karttunen oli viisi päivää. Hartikainen kertoo käyneensä tapaamassa kaveriaan kolme kertaa tämän sairaalassaolon aikana. He olivat jokaisella kerralla käyneet ulkoilemassa sairaalan ulkopuolella.

Viimeisellä tapaamiskerralla, päivä ennen Karttusen kuolemaa, Hartikainen vei jälleen kaverinsa pihalle “haukkaamaan happea”. Hän kertoo tarjonneensa Jimille “pari Rivatrilia ja vähän Subutexia”. Hän jatkaa kertomalla vieneensä huumeet mukanaan sairaalaan, jossa “Jimi halusi nauttia niitä, vaikka mielestäni se ei ollut hyvä idea”.

Kun he olivat palanneet huumeidenvetoreissultaan, oli Karttunen kirjattu Hartikaisen kertoman mukaan ulos, koska he olivat olleet niin pitkään “ulkoilemassa”. Tähän Karttunen oli vain kohauttanut olkapäitään ja lähtenyt naispuolisen tuttavansa luokse Oulunkylään.

Tämä herättääkin epäilyksiä Karttusen omasta motivaatiosta hoitoon. Kaikenlaiset päihteet ovat äärimmäisen kiellettyjä aivovammapotilailta, mutta Karttunen ei selvästikään tästä ole välittänyt vaan on käyttänyt ainakin kahta eri huumetta samanaikaisesti sairaalassaoloaikanaan ja tähän päälle kohauttanut olkapäitään sairaalasta uloskirjaamiselle.

Eräs sairaalassa töissä oleva Kansallisen Vastarinnan lukija kertoo, että Suomessa on pakko ottaa aivovammapotilas sisään, mikäli potilas itse niin haluaa. Karttunen ei tätä korttia selvästikään siis ole edes yrittänyt käyttää.

Rivatril tunnetaan kansan keskuudessa bentsona, joka on narkomaanien suosima lääkeaine. Rivatril aiheuttaa hengityslamaa, mikä taas lisää veren hiilidioksidin määrää. Tämä puolestaan vaikuttaa aivojen paineeseen, mikä ei luonnollisesti ole aivoverenvuodosta toipuvalle ihmiselle lainkaan hyvä asia.

Voidaanko Torniainen tuomita kuolemasta, jollei potilas selvästi itse ole ollut motivoitunut hoitoon ja jos hän on rikkonut vallitsevia ohjeistuksia?

Alla kuvina koko kuulustelu. Klikkaa suuremmiksi!

1 KOMMENTTI

  1. Tuo Joona Hartikainen pitäisi tässä olla se 1. epäilty syyllinen Jimin kuolemaan.

    Sillä, kuolemanvaarassa olevia aivovammapotilaita tuskin saa talutella esim. Töölön torilla tippapullon kanssa ja antaa hänelle hoitoa vaikeuttavia lääke/huumausaineita !

    Kuka tekisi tutkintapyynnön Joona Hartikaisesta – epäiltynä Jimi Karttusen kuolemantuottamukseen ?

Comments are closed.