Koti Uutisia Karttusen ystävä varasti tämän huumeet asema-aukiolla

Karttusen ystävä varasti tämän huumeet asema-aukiolla

0

Viime syyskuussa tapahtunut Jimi Karttusen kuolemantapaus on tänään käsiteltävänä Helsingin käräjäoikeudessa. Oikeuskäsittelyn myötä myös osa esitutkintamateriaalista on tullut julkiseksi.

Kun asian ympärillä pyörinyt mediajulkisuus oli kovimmillaan, kirjoitimme aiheesta useammankin artikkelin. Kun aktivistimme Jesse Torniainen vangittiin, kirjoitimme aiheesta artikkelin. Artikkelin yhteydessä kerroimme Karttusen “kaverin” tyhjentäneen tajuttomana maanneen kaverinsa taskut. Kirjoitimme tuolloin: “Monille valtamediaa lukeville voi tulla yllättävänä yksityiskohtana Asema-aukiolta, että Karttusen seurassa olleella ystävällä oli päällimmäisenä mielessä Karttusen taskujen tyhjentäminen. Sen sijaan Vastarintaliikkeen aktivisteja kävi tarkastamassa maassa maannen kuntoa.”

Internet-keskustelussa moni julistikin kertomamme valehteluksi. Tämä johtuu siitä, että heillä on periaatteellinen ongelma olla uskomatta mitään, mitä kerromme. Nyt julki tulleet paperit kuitenkin todistavat kertomamme oikeaksi Karttusen seurassa olleen Joona Johannes Jalmari Hartikaisen kertomana.

Hartikainen tunnustaa kuulusteluissa varastaneensa Karttusen taskussa olleet Rivatrilit (bentsot): “Päättelin, että paikalle tulevat kohta poliisit, ja tämän takia otin Jimin taskusta siellä olevat loput Rivatrilit, yhteensä noin kymmenen tablettia”, hän kertoo kuulustelussaan. Hieman myöhemmin hän vielä kertoo narkomaanille varsin tyypilliseen tapaan: “Sitä paitsi pillerit olivat muutenkin minun.”

Hartikainen on itse tuomittu avopuolisonsa pahoinpitelystä, ryöstöstä, huumausaineen käyttörikoksista, vahingonteoista, varkauksista ja näpistyksistä.

Alla olevissa kuvissa on koko kuulustelu. Klikkaa suuremmiksi!