Koti Uutisia Ulkomaat Järjestäytyneet “tappelufirmat” huolestuttavat jalkapallon MM-kisojen alla

Järjestäytyneet “tappelufirmat” huolestuttavat jalkapallon MM-kisojen alla

27

Itäeurooppalaiset ovat tunnettuja väkivaltaisesta jalkapallokulttuuristaan. MM-kisojen lähestyessä onkin noussut huoli siitä, millaisia kahakoita nämä ryhmittymät tulevat järjestämään. Itä-Euroopan ja etenkin Venäjän jalkapallokannattajat ovat äärimmäisen järjestäytyneitä ja hyväkuntoisia ja harjoittelevat organisoituneella tavalla katutappeluita varten.

Tappelut ovat hyvin usein järjestettyjä, ja on jopa olemassa sarjataulukoita, joiden mukaan “firmat” laitetaan paremmuusjärjestykseen. “Firmoihin” on myös vaikeaa päästä, sillä yleensä niiden olemassaolosta tietävät vain ne, jotka niissä ovat mukana.

– Firmoihin on vaikeaa päästä. Toiminta on erittäin epävirallista – millään paperilla ei lue mitään. Vain jäsenet tietävät, keitä niihin kuuluvat ja kuka on johtaja. Poliisi tietenkin tuntee osan heistä, mutta ei aivan kaikkia, sanoo aiheesta kirjan kirjoittanut Vladimir Kozlov.

On myös huomionarvoista, että usein varsinkin Itä-Euroopassa nämä jalkapallokannattajat ovat kansallismielisiä ja joskus jopa kansallissosialisteja.

Lähde: Ilta-Sanomat

27 KOMMENTIT

 1. “On myös huomionarvoista, että usein varsinkin Itä-Euroopassa nämä jalkapallokannattajat ovat kansallismielisiä ja joskus jopa kansallissosialisteja”

  Haiskahtaa kansallismielisten mustamaalaamiselta tai sitten noilla venakoilla on oma standardi “kansallismielisyydestä”. Tuollainen toiminta ei kuitenkaan kuulu todellisten kansallismielisten toimintatapoihin tai moraaliin.

  • No, yleensä nämä jalkapallohuligaanit ovat skinheadeja. Minun mielestä tuollainen riehuminen ja tappeleminen jalkapallomatseissa on todella lapsellista eikä tuollaisella toiminnalla ole mitään tekemistä kansallismielisyyden tai kansallissosialismin kanssa. Jos haluaa niin paljon tapella niin menis vaikka hakkaan rotumuukalaisia, siinä olisi jotain tarkoitusta.🙂

  • Slaavimaissa huligaanit ovat lähes poikkeuksetta patriootteja ja siellä on kyllä hyvät vibat kansallissosialismiin. Monet kerrat on nähty totenkopfia,mustaa aurinkoa,kelttiristiä,ss-merkkejä,Hitleriä,riimuja,kristillisiä symboleja… kaikkea mahdollista ja ihan joka puolella eurooppaa mutta etenkin slaavimaissa. Puola varsinkin on kiirestä kantapäähän täynnä eri firmoja ja 99% näistä on kansallismielisiä.

   Muutamia 100% legiittejä firmoja on Lech Poznan, Legia Warszawa, Spartak Moskova, Zenit Pietari, Lechia Gdansk ja TsSka Moskova.

   Legia ja Lech ovat kaksi euroopan kärkinimeä joilla molemmilla on satoja treenattuja huligaaneja. Nationalisteja molemmat. Polakit pieksevät jopa venäläiset ja ehdoton ykkösnimi huliganismissa on Puola. Aivan oma kastinsa. Mainittakoon että näitä samoja huligaaneja pyörii eri tason nationalismiliikkeissä,nuorisojärjestöissä ja marsseilla.

   Venäjällä skene on ehkä hieman lopahtanut(koska Putin ja shlomot) mutta kyllä sielläkin aina tasaisin väliajoin tapahtuu kaikkea kivaa. Suurimmat venäjän klubit ovat myös nationalisteja. Ranskan kisojen aikaan niin venäläiset nationalistit eri firmoista hakkasivat britit ja näyttivät kuka määrää.

   Kannattaa ajatella että itäeurooppa on ainoa mesta koko maailmassa joka on vielä valkoisten hallussa ja jossa nationalismi on erittäin positiivisesti läsnä ja siitä he pitävät kiinni.

   • Puolassa huligaanit ovat kyllä perinteisesti hakanneet saksalaisia

     • Niin siellähän saksalaisten hakkaaminen ja murhaaminen oli keskeinen nationalistinen ideologia 1800-luvun alkupuolelta lähtien. Ongelmat keisarikunnissa väestöryhmien välillä aiheutti nimenomaan puolalainen aggressio. Sotien välinen aika oli oma lukunsa. Melkoinen ero tosiaan suomalaiseen kulttuuriin todellakin. 1939 yliopisto-opiskelijat eli maan kerma lähti seipäiden kanssa julkisesti saksalaisia hakkaamaan ja tappamaan ja maata näin vähemmistön rippeistäkin puhdistamaan. Kaikki luonnollisesti halusivat puoli Eurooppaa käsittävän suur-Puolan, jota syöksyttiin innolla rakentamaan, kun Länsimaat lupailivat helppoa sotaa Saksaa vastaan…

     • Hieno tarina mutta mitäs jos tulisit takaisin nykyaikaan. 1800-luvun kahinoilla ei ole mitään virkaa nykyään. Veljessodat oli ja meni. Ei kukaan järkevä halua tappaa toisia valkoisia veljiä. Eivät puolalaiset huligaanit, ei kansallissosialistit, ei mikään nationalistinen järjestö euroopassa.

     • Juuri muistuu mieleen murhattu saksalainen Sleesiassa. Paikallisten puolalaisten toimesta

     • Kuulostat itse slaavilta, koska kuittaat sinulle esitetyt faktat “tarinoina”. Sinun kanssasi on varmaan yhtä hedelmällistä keskustella kuin tiiliseinän

  • Eikös tämä Torniainenkin kuitenkin tähän porukkaan lukeutune?

 2. Näkihän sen viimeksikin, kun venäläiset kävivät em jalkapalloottelussa suomessa.
  Mafiosojen juoksupoikia ja nyrkkiryhmiä, ei niitä kiinnosta lait tai järjestys, heillä on omansa jota he tottelevat, hyvin uskonnollista ja kansallismielistä porukkaa, mikä on aika huono yhdistelmä aina.
  Kansallissosialismi on todennäköisesti kaapattu siitä, että nämä tietyt rikollisryhmät käyttävät saksalaisia arvomerkkejä tatuoituina nahkaansa, mutta sillä ei kuitenkaan ole muuta yhteyttä kuin se arvojärjestys ja merkin malli; mutta mitäpä nämä tynyrissä elävät toimittajat tietäisivät tai edes haluaisivat ottaa selville, kun mehevän lööpin saa valeella aikaiseksi.

 3. Nämä firmat pysyvät pystyssä vain niin kauan kuin jostain virtaa rahaa ylläpitoon. Onko näin? Vai onko kyse nuorten miesten (globaalista) irrottelusta.

 4. Tällä toiminnallahan ei käytännössä ole mitään tekemistä itse jalkapallon kanssa. Valtaosa näistä “kannattajista” ei edes saavu sxtadionille vaan pysyttelee sen läheisyydessä konfliktia etsimässä. Ja esiintymällä kansallismielisinä nämä älykääpiöt antavat todella negatiivisen kuvan kaikesta siihen liittyvästä.

  Itse asiassa he toteuttavat toiminnallaan vihervasemmiston vandalismiperiaatteella toimivaa “aktivismia” sillä erolla että uskaltavat hakata ihmisiäkin eikä vain tuhota esineistöä. Jos olis valtaa niinkuin on mieli niin samat lääkkeet niin heille kuin punarkkiriehunnalle: Vesitykki. Ladattuna rikkihapolla…

  • Ihan puhtaasti rikollisia, keille ainoa pyhä on saman puolen toinen rikollinen. Urheilu ja nationalismi ovat vain keinoja etsiä aktiviteettia rikoksille sekä toisten vahingoittamiselle.

 5. Loppupeleissä juutalaisten juoksupoikia ovat nuo itä-europan “kansallismieliset”.

  Lukekaa historiaa, v. 1939 ennen sotaa ja sodan kynnyksellä Puolaa johtavat Juutalaiset ja Vapaamuurarit käskyttivät Puolan “kansallismieliset” Puolassa asuvan Saksalaisperäisen väestön kimppuun ja kymmeniä tuhansia Saksalaisia murhattiin sekä suoritettiin etninen puhdistus ja sama toistui muissakin Itä-Euroopan maissa ennen sotaa ja sodan jälkeen.

  • Nyt on kyllä pakko kysyä että milläköhän helvetin tavalla itäeuroopan huligaanit ovat jutkujen juoksupoikia? Slaavihuligaanit siis osallistuvat patrioottisille marsseille,pitävät mutiaiset kurissa(ne vähäisetkin mitä sieltä löytyy),jutkujen dissaajia löytyy joka slaavimaasta ja on ihan huutoja niistä ja fitoja,vuosia sitten oli paljon avoimempaa Aatun ajan symbolit mutta niitä on valtio kovalla kädellä karsinut,Ku Klux Klaani-tifoja ja vastaavaa löytyy mm serbiasta,venäjältä,puolasta, Moskovassa taannoin 5 000 Spartakin huligaania pisti myllyn kavkazien takia ja hakkasi jokaisen ei-valkoisen mitä eteen tuli, jengi on avoimen nationalistisia ja ns White Power on erittäin suosittua jokaisessa itäeuroopan maassa, anti-homoja, lesbot ja homot on pieksetty huligaanien toimesta, Puolassa koko stadioni on huutanut anti-islamistisia huutoja joka puolella ja useasti…

   Onko vittu Bujak jutkujenjuoksupoika?

   Btw venäjältä joitain vuosia sitten, kuuntele 1:10 eteenpäin https://www.youtube.com/watch?v=7eRWjkMuz1Y&bpctr=1528653905

   Ei kyllä millään mene kaaliin että slaavihuligaanit olisivat muka jutkujenjuoksupoikia. Päinvastoin tämmöinen skene pitää valkoiset miehet terveenä,aktiivisena ja valkoisena.

   • Näiden herrojen skene on rettelöinti, riidanhaasto, tappeleminen, huliganismi ja vandalismi. Ainoa tavoite on aiheuttaa mahdollisimman paljon tuhoa ja kärsimystä ja kohteeksi kelpaa kuka tahansa joka ei kuulu “klubiin”. Suomen passi ja vaalea tukka ei pelasta. Sadistisia imbesillejä jotka nauttivat toisten vahingoittamisesta ja joihin aitojen kansallismielisten kannattaa pitää hajurako. Pitkä sellainen.

    • Olen samaa mieltä.

     Kansallissosialistien ei tulisi olla mitään mellakoivaa roskaväkeä. Antifasistinen toiminta on sitä varten. Siinä paskasakissa saa potkia toisia päähän ja tuhota kaikkea mahdollista.

    • En tiedä miten lännessä mutta idässä polakit ja iivanat ovat itse sanoneen että huliganismi on nimenomaan tapa näyttää kuka on mies ja kuka määrää siellä. Voimien vertaamista. Ei siellä jengi ala hakkaamaan ketää randomia ellei itse provosoi. Tappelut on yleensä ennalta sovittuja,tavoite on sama miesmäärä eikä kättä pidempää tuoda. Tosin sitäkin tapahtuu. Isältä pojalle-perinnöllä.

     En tosin odotakkaan suomalaiselta ymmärrystä sillä suomessa ei ole vastaavaa. Muutenkin slaavit ovat eri jengiä entä skandinaavit, siellä nimenomaan voima on se millä on väliä.

     Ja itäeuroopassa kaikki patrioottinen liikehdintä on linkittynyt huliganismiin. Nämä pätkivät antifasisteja miten haluavat eikä kommareilla ole kannatusta nimeksikkään. Monta kertaa nähty kun joku isompi marssi järjestetään niin siellä on sekalaista sakkia: vanhoja,naisia,nuoria,nationalisteja,skinheadeja,kansallissosialisteja,huligaaneja jne. Jos afa tai poliisi alkaa provosoimaan niin huligaanit ovat ensimmäisenä etulinjassa. Itse ainakin arvostan.

     Yleensä tappelut on toisia firmoja vastaan,mutta sitten tulee se slaavien patriotismi esiin kun maajoukkue pelaa niin eri firmojen huligaanit ovat samassa porukassa. Ranskassakin siellä oli monista firmoista venäläisiä pieksemässä betacuck brittejä.

     • Olen joutunut tekemisiin nimenomaan puolalaisten futishuligaanien kanssa edellisessä asuinpaikassani Keski-Euroopassa. Provosoinniksi riitti se että katsoin pitkään kun eräs näistä älyn jättiläisistä alkoi huudella ja kutsua minua huoraksi (“kurva” puolaksi). Kyllähän 186 cm pitkä kolmen millin blondin siilitukan omaava ruma karju varmasti näyttää huoralta kun tarkkaan katsoo. Tilanteen pelasti taktinen peräytyminen sillä olin yksin liikenteessä.

      Tämä tapahtui keskellä päivää kaukana stadionista. Illalla pelin jälkeen (asuin näkö- ja kuuloetäisyyden päässä stadionista) ja osin jo sen aikana nämä ylväät kansan esitaistelijat sitten pistivätkin palasiksi jokseenkin kaiken mitä eteen sattui eikä siinä kyselty kansallisuutta tai rotua. Kännissä, osa varmaan kamoissa ja jokaista eteen sattuvaa turpaan. Autoja potkien ja niitten päällä hyppien pubista toiseen tämä raivoava berserkkilauma varmasti nosti ylpeyden tunteen kaikkien kansallismielisten rintaan. Noin ne meidän pojat…

      Huligaanit ovat paskasakkia kansallisuuteen katsomatta. Samanlaista hävitettävää pohjasakkaa kuin punarkkianarkistit sekä ääriählämit ja siviilejä murhaavat sionistit. Jos joku heistä pitää ja tukee kyseistä toimintaa niin se on oma valinta. Kiva sitä varmaan on telkkarista seurata.

     • Niin no teknisesti ottaen jouduit siis verbaalisesti pahoinpidellyksi eikä mitään edes tapahtunut. Ja kurwa tarkoittaa muutakin entä huoraa.

      Tämä tapahtui ilmeisesti Saksassa ja oletettavasti vuosia(kymmeniä) sitten? Puola on täynnä huligaaneja joten mahdollisuus törmätä kaikenmaailman satiaisiin on mahdollista. Ei parane mennä polakkien kanssa sukset ristiin, siinä ei meinaan ikinä voita.

     • Ei tapahtunut Saksassa eikä vuosikymmeniä vaan joitakin vuosia sittenja kurwa on kaikissa tarkoituksissaan solvaus. Sinun sympatiasi ovat selvästi huliganismin ja vandalismin puolella joten mitä se hyödyttää vatvoa asiaa sen enempää? Yksi alkoi huudella, iso lauma lähti tulemaan kohti ja minä poistuin paikalta. Sinä olisit ehkä mennyt halaamaan heitä.

     • Mikäs siinä. Omat sympatiat menevät vain itäeuroopan patrioottisille huligaaneille.

   • Myös nuo slaavihuligaanit ovat ja olivat niin tyhmiä 1939 ja sitä ennen, että eivät käsittäneet. Kv. eliitti pitää valtaa valehtelun ja petoksen avulla näissä slaavimaissa.

  • Voisitko kertoa miten 1939 vuoden itä-europan kansallismieliset liittyvät vuoden 2018 kansallismielisiin?

Comments are closed.