Koti Uutisia Itävalta kriminalisoi “kansallissosialismiin viittaavia” rekisteritunnuksia

Itävalta kriminalisoi “kansallissosialismiin viittaavia” rekisteritunnuksia

6

UK_numerohysteriaa

VIIHDEUUTISET Itävalta kamppailee kansallissosialismia vastaan entistä tarmokkaammin. Maassa kielletään lailla sellaiset autojen rekisteritunnukset, joiden voidaan tulkita viittaavan kansallissosialismiin.

Jo 80-luvulla, kun rekisteritunnuksen valitseminen tuli mahdolliseksi, Itävalta kielsi joitain kansallissosialismiin viittaavia numero- tai kirjainyhdistelmiä. Tuolloin kieltolistalle pääsivät esimerkiksi NS ja HJ, joiden katsotaan viittaavan kansallissosialismiin tai nuorisojärjestö Hitler-Jugendiin.

Uusi kieltolista on huomattavasti aiempaa kattavampi, sillä siihen sisältyy yli kolmekymmentä “epäilyttävää” kirjain- ja numeroyhdistelmää. Esimerkiksi yhdistelmät 88, BH, 1919, FG ja 18 ovat jatkossa laittomia. Kiellettyjen rekisterikilpien listan on laatinut “fasisminvastainen” MKÖ-komitea.

Itävallan liikenneministeriön mukaan kiellettyjen listalla pitäisi nyt olla kaikki mahdolliset epäilyttävät kirjainyhdistelmät. Ministeri Alois Stögerin mukaan lainmuutoksen tavoitteena on kitkeä maasta kaikki mahdollinen fasismi. “Mitä tulee tähän aihepiiriin, mikään ei ole liian vähäpätöistä”, Stöger sanoo lehdistötiedotteessa.

Itävalta on tunnettu tiukasta sananvapauslainsäädännöstään. Maksimirangaistus kansallissosialistisen ideologian uudelleenelvyttämisestä ja holokaustin kiistämisestä on 20 vuotta ehdotonta vankeutta.

 

Lähteet: Helsingin Sanomat, Iltalehti

Aiheeseen liittyen:

Puolitoista vuotta vankeutta poliittisista Facebook-kuvista
Korkein oikeus alensi itävaltalaismiehen tuomiota

6 KOMMENTIT

  1. Meneekö naurettavuuksiin? Kaikkeen sitä verovaroja tuhlataankin. MKÖ on takuulla veronmaksajien rahoilla pystyssä. Lähdenkin tästä tutkimaan asiaa…

  2. Ymmärtäähän tämän. Itävalta näin lepyttelee jutkuja. Olivathan he liittymässä ilman vastarintaa kolmanteen valtakuntaan. Tajusivat, että homma toimii.

  3. Huvittaa, kun kiellettyjen numerosarjojen listalle päätyi myös 420, joka kiellon mukaan liittyy Hitlerin syntymäpäivään. Tosin varmaan jokainen nykyään mieltää sen pilveen. Pössypäille siis luvassa tuomioita kansallissosialismin elävöittämisestä jatkossa!

  4. Hulluus on todella pitkällä kun jo numeroita kielletään. Mielettömät rangaistukset ajatusrikoksista, siis kovemmat kuin henkirikoksista, merkitsevät minulle ettei hallinto nauti minkäänlaista legitimiteettiä silmissäni vaan on yksinkertaisesti kansanvastainen sortokoneisto.

  5. Ilmeisesti amerikkalaisilla on sensijaan jotain meikäläistä vastaan kun aikoinaan halusin nimikirjaimet plakaatiin, KKK. Mikähän rapamahaisessa suomalaisessa niin riepoo ameriikan poikaa?

Comments are closed.