Koti Uutisia Sionismi Iran kiertää sionistien pakotteita luovin keinoin

Iran kiertää sionistien pakotteita luovin keinoin

5
Iranin Vallankumouskaartit.

Viime kuukausina on uutisoitu toistuvasti Yhdysvaltojen, Israelin ja EU:n kohdistamasta poliittisesta paineesta ja talouspakotteista Irania vastaan. Irania painostetaan siksi, että maata pidetään sotilaallisena uhkana juutalaisvaltio Israelille.

Iranin poliittiset ja yritysmaailman johtajat ovatkin alkaneet valmistautumaan suojautuakseen seuraavalta talouspakotehyökkäykseltä, jonka sionisti Donald Trump aloittaa marraskuun 4. päivä. Sionistien vihaaman valtion täytyy varmistaa, etteivät pakotteet haavoita yhteiskuntaa niin verisesti, ettei kansalaisille riittäisi enää lääkkeitä ja muita välttämättömiä hyödykkeitä.

Eräs iranilainen energia-alan konkari totesi länsimaalaiselle lehdistölle, että pakotteita voi kiertää monin tavoin. “Tarvittaessa siirrymme vaikka vaihtokauppaan ja hankimme öljyllämme venäläisiä aseita – tai sitten varastoimme öljyn Malesiaan tai Thaimaalle”, hän kertoi.

Iran pyrkii osoittamaan luovalla kauppapolitiikallaan, ettei maata voida kiristää taloudellisesti. Mikäli Iran ei kaadu Trumpin ja muiden sionistien hyökätessä, on valtiolla paljon enemmän kansainvälistä neuvotteluvoimaa tulevaisuudessa.

Iran suunnittelee käyttävänsä myös yksityisen sektorin “välimiehiä” öljykaupassa kiertääkseen valtionyhtiöihin kohdistuvaa saartoa. Valtio voi myydä yksityisille yrityksille öljyä paikallisessa energiapörssistä, minkä jälkeen öljy toimitettaisiin edelleen ulkomaille. Muun muassa Kiina on jatkanut öljykauppaa Iranin kanssa sionistien vastalauseista huolimatta.

Lisäksi iranilaiset luottavat siihen, että pakotteet tulevat nostamaan öljyn hintaa kansainvälisesti niin kipeästi, että saartopolitiikka menettää nopeasti poliittisen kannatuksen. Iran aikoo myös heikentää Amerikan keskuspankin kansainvälistä ylivaltaa siirtymällä dollarille alistetuista öljykuljetuksista käytäntöön, jossa toimitukset ja vakuutukset hoidetaankin kotimaisessa valuutassa.

Lähde: Financial Times

5 KOMMENTIT

  1. Muistaakseni Iran on BRICS-maiden jäsen. Ja kauppa käy sinne kuten ennenkin. Maailman liikevaihdosta 75% kulkee BRICS-maiden kautta. Amerikkalaisten mittausten mukaan Venäjän prosentit maailmankaupasta ovat kovin pieniä, mutta ne laskevatkin vain dolalreilla käydyt kaupat. Maiden keskeiset, omilla valuutoilla, kaupat eivät näy amerikkalaisissa barometreissä.

  2. Iranilla on kuitenkin kokemusta kullan käyttämisestä maksuvälineenä. Aiemman saarron aikana öljy virtasi Turkin kautta ja maksuvälineenä oli kulta. Se kelpasi ulkomaankaupan maksuna lähes missä vain.

  3. Trump on mahdollisesti sopinut Putinin ja Saudi-Arabian kanssa pakotteista, joilla saadaan sekä Venäjän että Saudi-Arabian talous nousemaan öljyn hinnan noustessa. Win-win-tilanne Trumpille, ja kiinalaisille looserin kohtalo. Myös suomalaiset autoilijat ja talojansa öljyllä lämmittävät kiinalaisten kanssa samassa veneessä.

Comments are closed.