Koti Uutisia Holokaustin kiistämisestä tuomio Unkarissa

Holokaustin kiistämisestä tuomio Unkarissa

3

Unkarissa on annettu ensimmäistä kertaa rikostuomio “holokaustin kieltämisestä”.

Keskiviikkona unkarilainen ohjelmistokehittäjä György Nagy tuomittiin 1,5 vuoden ehdonalaiseen vankeusrangaistukseen, koska vuonna 2011 hän oli kantanut mielenosoituksessa kylttiä, jossa luki hepreaksi “Holokaustia ei tapahtunut”. Kyltti ehti olla näkyvillä 15 minuuttia ennen kuin poliisi otti Nagyn kiinni.

Ehdonalaisen lisäksi oikeus määräsi Nagyn vierailemaan vähintään kolme kertaa puolalaisella tai israelilaisella muistopaikalla. Pakkovierailuistaan miehen tulee kirjoittaa oikeudelle essee, jossa tämä kuvailee tuntemuksiaan matkoilta.

Unkari kriminalisoi holokaustin kieltämisen vuonna 2010. Enimmäisrangaistus kyseisestä ajatusrikoksesta on kolme vuotta ehdotonta vankeutta.

 

Aiheesta muualla:

http://www.hungarianambiance.com/2013/01/software-developer-gyorgy-nagy-has-been.html

3 KOMMENTIT

  1. Voi hyvää päivää! Tälle ei ole mitään rajaa… Mitä seuraavaksi? Ehkä polvistuttava muistomerkin eteen ja huudettava hoosiannaa ainakin kymmenen kertaa?

  2. “Ehdonalaisen lisäksi oikeus määräsi Nagyn vierailemaan vähintään kolme kertaa puolalaisella tai israelilaisella muistopaikalla. Pakkovierailuistaan miehen tulee kirjoittaa oikeudelle essee, jossa tämä kuvailee tuntemuksiaan matkoilta.” – Tämä on kuin jostain todella huonosta komediasta, paitsi että tästä on kaikki hauskuus kaukana.

  3. “To learn who rules over you, simply find out who you are not allowed to criticize.”

    Kyseinen sitatti on ainakin netissä laitettu Voltairen nimmin, en tiedä onko se hänen kynästään, mutta totta kuitenkin.

Comments are closed.