Koti Uutisia Hitler nousi valtakunnankansleriksi 80 vuotta sitten

Hitler nousi valtakunnankansleriksi 80 vuotta sitten

3

Päivälleen 80 vuotta sitten, 30. tammikuuta 1933, Adolf Hitleristä tuli Saksan valtakunnankansleri.

Hitlerin nousu valtakunnankansleriksi ei ollut aivan mutkaton. Saksan presidentti von Hindenburg oli haluton nimittämään Hitlerin valtakunnankansleriksi, mutta tyytyi lopulta sovitteluratkaisuun.

Hindenburg nimitti von Papenin vara-valtakunnankansleriksi, ikään kuin pitämään silmällä uutta valtakunnankansleria. Kansallissosialistisesta puolueesta Wilhelm Frickistä tuli Saksan sisäministeri ja Hermann Göring toimi puolestaan salkuttomana ministerinä. Elokuussa 1934 Hindenburg kuoli ja tämän seurauksena Adolf Hitler yhdisti valtakunnankanslerin ja presidentin virat.

 

Aiheesta lisää:

Suuruuden mitta

3 KOMMENTIT

    • Kuten aina, aamulehdet ja muut juutalaisten kontrolloimat mediat puhuvat “pimeästä karismasta” ja muista epämääräisistä substansseista käyttäen runsaasti haukkuvia ja panettelevia adjektiiveja. Mutta he eivät koskaan, eivät ikinä kerro seunsuroimatonta totuutta Hitlerin ajatuksista, hänen puheistaan ja kirjoituksistaan. He eivät tarjoa koskaan täydellistä sitaattia eivätkä taustatietoa, missä tilanteessa ja olosuhteissa tämä oli lausuttu. Ei koskaan mainita, mitkä olivat Hitlerin vastavoimat, ihan kuin Kominternia, Neuvostoliittoa ja muita juutalaisten vihamielisia organisaatioita ei olisi olemassakaan. Ei koskaan mainita, missä kunnossa oli Saksa “demokraattisen” Weimarin tasavallan jäljiltä, että kansa näki nälkää ja että kommunistit terrorisoivat kansaa.

      He tietävät oikein hyvin, että koko heidän valtansa perustuu vain lammassielujen sokeuteen, tyhmyyteen ja tietämättömyyteen asiasta. Totuus Hitlerin toiminnasta ja kansallissosialismista on heille pahinta myrkkyä. Voittaja kirjoittaa historian, ja toisen maailmansodan voittajana ovat talmudistit – he kirjoittavat vain valhetta.

Comments are closed.