Koti Uutisia Pohjoismaat Helsingin Sanomat valehtelee ”uusnatsin puukkohyökkäyksen yrityksestä”

Helsingin Sanomat valehtelee ”uusnatsin puukkohyökkäyksen yrityksestä”

3

Suomen laajalevikkisin valemedia Helsingin Sanomat (HS) valehteli 5.3. julkaistussa paperilehdessään ”uusnatsin yrittäneen tunkeutua veitsi kädessään” ruotsalaislehti Expressenin toimitukseen vuonna 2015. Valhe kerrottiin Ruotsissa asuvan toimittajan Pascal Engmanin haastattelussa, jossa hän mainostaa vasta suomeksi julkaistua Patriootit-kirjaansa. Kirja on fiktiivinen teos, jossa Internetin vihapuhe yltyy toimittajien murhaamiseksi ja terroriksi. HS on antanut fiktiiviseen muotoon kirjoitetulle poliittiselle manifestille reippaasti ilmaista näkyvyyttä.

HS:n mukaan aikaisemmin Expressenille työskennellyt Engman ”joutui kohtaamaan katujen väkivallan ja raivon” työpaikallaan. ”Poliisit tulivat paikalle, kun uusnatsi yritti tunkeutua toimitukseen veitsi kädessään helmikuun 17. päivänä 2015”, lehti kirjoittaa.

Todellisuudessa mitään veistä ei edes ollut paikalla. Nordfrontin toimituskuntaan kuuluneet henkilöt olivat menneet lehden toimituksen aulaan odottamaan erästä toimittajaa, joka oli kirjoittanut valheita Vastarintaliikkeestä aikaisemmin. Tarkoituksena oli haastatella valetoimittajaa hänen kirjoittamastaan jutusta ja julkaista haastattelu Nordfrontissa. Paikalle soitettiin kuitenkin poliisit, jotka pidättivät kaikki paikalla olleet. Myös heidän pidemmällä ollut auto tutkittiin, ja tässä yhteydessä puukko löytyi. Puukko ei siis missään vaiheessa ollut lähelläkään Expressenin toimitusta. HS kuitenkin valehtelee puukon olleen ”uusnatsin kädessä”. Valemediat kirjoittivat asiasta aikanaan Ruotsissa isoin otsikoin, mutta nekin joutuivat lopulta myöntämään, ettei mitään ”hyökkäystä” ollut tapahtumassakaan eikä paikalla ollut veistä.

Ironisesti samassa paperilehdessä julkaistiin myös mainos, jossa HS vihjailee olevansa luotettava media.

Lähde: HS 5.3.2019

3 KOMMENTIT

  1. Miksi Engman niin kovin pelkää että journalisteja vastaan nousee viha?? Olisiko siksi että ne valehtelevat?? Totuuden puhuja ja väärinkäytösten julkituojahan on kaikkien kaveri. Ei sellaisen tarvitse pelätä.

    Ei Hakkarainenkaan tarvitse turvamiehieä, toisin kuin Kaj-Göran Stubb tai Katainen.

  2. Ööööhhh…. Kumpi oli ensin? Persepaperi vai Helsingin Sanomat??? Vaiko oliko Helsingin Sanomat ensin ja sitten persepaperi… Ottakaa kantaa.

Comments are closed.