Koti Uutisia Kotimaa Tiina Jylhä: suuren lehden päätoimittaja tunnusti median valehtelevan

Tiina Jylhä: suuren lehden päätoimittaja tunnusti median valehtelevan

2

MTV3:n Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa haastateltu Tiina Jylhä kertoo eräästä kokemuksestaan Journalistiliiton vuosittaisessa seminaarissa. Hän ei muistanut seminaarin varsinaista nimeä eikä sen ajankohta selvinnyt ohjelmassa. Jylhä oli kutsuttuna osalliseksi paneelikeskusteluun, johon otti osaa paljon median edustajia, kuten päätoimittajia. Jylhä oli paikalla julkkiksena, josta toimittajat kirjoittavat paljon.

Jylhän mukaan hän oli kertonut ymmärtävänsä, että media repii kohteeksi valitun ihmisen elämästä kaiken esille, mutta oli pyytänyt kuitenkin toimittajia pysymään edes totuudessa. Tässä vaiheessa erään ison lehden päätoimittaja, jota ei ohjelmassa nimetä, oli astunut esiin ja kertonut Jylhälle suoraan, ettei uutisoinnin totuudenmukaisuudella ole mitään väliä, mikäli se vaan myy. ”Kuule Tiina, ei sil oo mitää merkitystä onko se totta vai ei, jos se vaan myy”, oli päätoimittaja todennut.

Ottaen huomioon Jylhän aseman julkisena ihmisenä on todennäköistä, että ohjelmassa käyty keskustelu viittasi 7 päivää -tyyppiseen julkkiksiin keskittyvään roskauutisointiin. Päätoimittajan asenne kuitenkin kertoo jotain siitä, miten median edustajat suhtautuvat totuuteen silloin, kun mietitään myyntilukuja.

Ohjelma esitettiin MTV3-kanavalla torstaina 7.3.

Lähde: Yökylässä Maria Veitola

2 KOMMENTIT

  1. William Randolph Hearst: “Hoitakaa te valokuvat, niin minä hoidan sodan.”
    Näin se vaan menee.

  2. Tuo “tunnustus” ei tullut ainakaan omantunnon tuskien takia! Omatunto / kunniantunto VS. RAHA!!!
    Tuo “kaksinkamppailu” realisoituu vain “otteluohjelmassa” eli täysin virtuaalinen.

Comments are closed.