Koti Uutisia Harhaanjohtavaa uutisointia liikkeestä

Harhaanjohtavaa uutisointia liikkeestä

2

Tiina Saaren kirjoittama Keskisuomalainen-lehden verkkosivuilla julkaistu artikkeli Vastarintaliikkeestä sisältää harhaanjohtavaa uutisointia.

UK_media_ruokkii

Tiina Saaren artikkeli on otsikoitu “Nuorena hakkasin tummaihoisia – nyt puhuu vastarintaliike”. Otsikon perusteella lukijalle uskotellaan, että teksti perustuu Vastarintaliikkeen kannanottoihin.

Vaikka myöhemmin lukijalle kerrotaan, että lainattu henkilö ei virallisesti kuulu Vastarintaliikkeeseen vaan suunnittelee järjestön tukemista, maalataan artikkelissa määrätietoisesti liikkeestä toimittaja Saarelle mieluista stereotyyppistä kuvaa. Lukijan esimerkiksi annetaan ymmärtää, etteivät Vastarintaliikkeen tukijat osaa vieraita kieliä ja että kansallismieliset ovat taipuvaisia impulsiiviseen väkivaltaan sekä työttömyyteen.

Jyväskyläläinen Tiina Saari on kirjoittanut aktiivisesti kotikaupungissaan 30.1. sattuneesta kahakasta niin Keskisuomalaisessa kuin Jyväskylän ylioppilaslehdessäkin. Saari on ollut toistuvasti yhteydessä Kansallisen Vastarinnan toimitukseen viime kuukausien aikana ja vaatinut päästä haastattelemaan järjestön edustajia. Torjutuksi tuleminen on ikävä kyllä ajanut toimittajan ammattietiikkansa vastaisiin valintoihin, kuten Keskisuomalaisen artikkeli osoittaa. Keskisuomalaisen lisäksi Saari on kirjoittanut 2000-luvun kansallissosialisteista Vihreä Lanka -lehdessä, jossa hän toi omat asenteensa hyvin karrikoidusti esille.

SVL ei anna valtamedioille lausuntoja, sillä ne irrotetaan lähes poikkeuksetta asiayhteyksistään mahdollisimman sensaatiomaisten ja myyvien otsikoiden toivossa. Vastarintaliikkeen tukijoiden kommentit eivät automaattisesti edusta liikkeen linjauksia. Kannustamme kaikkia kansallismielisiä tuomaan mielipiteensä julki muita reittejä kuin valtatiedotusvälineitä pitkin.

2 KOMMENTIT

  1. Siis artikkeli on täysin tekaistu. Varmaan toimittaja itse kirjoittanut.

  2. Onko kyseessä sama toimittaja, joka paskansi housuunsa bussissa? Ylioppilaslehden toimittajat näköjään pystyvät halventamaan jopa toimittajakunnan maineen…

Comments are closed.