Koti Uutisia Hälytysajossa ollut ambulanssi tuhottiin ja poliisiauto poltettiin Tukholmassa

Hälytysajossa ollut ambulanssi tuhottiin ja poliisiauto poltettiin Tukholmassa

2

Hyökkäykset niin sanottua blue light -henkilöstöä, eli ensihoitajia, palomiehiä ja poliisia kohtaan, ovat yleistyvä ongelma Ruotsissa.

UK_poliisiauto_Tukholma

Tukholmassa kutsuttiin ambulanssi vakavasti loukkaantuneen potilaan luokse. Kun hoitohenkilökunta oli huoneistossa hoitamassa potilasta, tuhottiin pihassa odottanut ambulanssi lähes täydellisesti. Expressen-lehden mukaan tapaus sattui Tenstan kaupunginosassa Tukholmassa lauantai-iltana klo 22.30. Poliisi vahvistaa tapahtuneen.

Länsi-Ruotsin poliisin tiedottajan Sven Erik Olssonin mukaan ambulanssin ikkunat rikottiin säpäleiksi, sen renkaita puhkottiin ja auto sai muitakin vaurioita. “Tilanne olisi voinut olla hyvin vakava, mutta onneksi tällä kertaa potilaalla ei ollut hengenvaaraa ja hänet kuljetettiin toisella autolla sairaalaan”, hän ilmoitti.

“Se on kauheaa. On erittäin huolestuttavaa, että meistä tulee haavoittuvia”, sanoi ambulanssin lääkintämies Pär Johansson, joka huomasi tapahtuman.

Jesper Sjölin työskenteli yövuorossa ambulanssissa. Hänen mukaansa ambulanssihenkilökunta ei ole aikaisemmin pyytänyt tai tarvinnut poliisisuojausta hälytystehtävässä, mutta sen tarve on arvioitava uudelleen. Ambulanssissa työskennellyt Johansson kertoi, ettei tämä ollut ensimmäinen kerta.

Poliisi ei ole ottanut ketään kiinni rikoksesta epäiltynä.

Lauantaina Tukholmassa joutui tuhoteon kohteeksi myös hälytysajossa ollut poliisiauto. Aftonbladetin mukaan poliisiauto tuhopoltettiin Österbergan kaupunginosassa.

Virkatehtävää hoitamassa olleet poliisit joutuivat jättämään partioautonsa muutaman metrin päähän talosta, jonne hälytys oli tullut. Poliisipartion ollessa sisällä talossa oli paikalle ajanut musta henkilöauto. Autosta oli hypännyt ulos kolme nuorta tummaihoista miestä, jotka heittivät savupommin poliisiauton keulaan.

Sisällä ollut poliisi kertoo kuulleensa, miten pommi räjähti ja auto roihahti tuleen. Palo levisi nopeasti ja sulatti auton renkaat. Savunmuodostus oli niin runsasta, että lähikerrostalo jouduttiin evakuoimaan sen vuoksi.

Sven Erik Olsson Tukholman poliisista tiedotti: “Tilanne oli vaarallinen, sillä auto räjähti jollain tavalla ja savunmuodostus oli voimakasta. Olemme hälyttäneet paikalle lisää partioita, sillä alueen nuoriso liikehtii.”

Todistajien mukaan tapahtumia ei edeltänyt mitään levotonta tai erityistä. “Se tuli täysin yllättäen”, eräs silminnäkijä kertoi.

Lähde: Finnleaks

2 KOMMENTIT

  1. “Olemme hälyttäneet paikalle lisää partioita, sillä alueen nuoriso liikehtii.”

    Ei hitto, miten orwellilaisia kiertoilmaisuja. Että ihan nuoriso liikehtii. 😀

Comments are closed.