Koti Uutisia Kotimaa Hallitus suunnittelee metsäalan lisäämistä

Hallitus suunnittelee metsäalan lisäämistä

1

Hallitus suunnittelee käytöstä poistettujen turvesoiden ja vajaakäytöllä olevien peltojen metsittämistä. Kun joutomaalle istutetaan metsää, nousee hiilinielu jatkuvasti, mikä taas vähentää ilmassa olevan hiilidioksidin määrää.

Pääministeri Juha Sipilän mielestä puuta voi hakata ja käyttää 80 miljoonaa kuutiota vuodessa. Suomen metsät kasvavat tällä hetkellä 107–110 miljoonaa kuutiota vuodessa, jolloin hiilinielu lisääntyy vuosittain. SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen mielestä nykyinen metsän käyttötaso ei ole liian korkea, mutta käyttöä ei ole varaa lisätäkään.

Lähde: Yle 

1 KOMMENTTI

  1. Taas aivopieru hallitukselta. -70 luvun lopulla maanviljelijät saivat rahaa siitä kun pellot kylvettiin metsälle. 20 vuotta myöhemmin maanviljelijät saivat rahaa siitä kun taimikot raivattiin pelloiksi. Uutisissa eräskin isäntä lähti traktorilla ajamaan taimikkoa nurin ja kertoi että taas saa rahaa mutta että ihan hölmöläisten hommaa.

    No, nyt mennään taas samalla linjalla. TIetysti se että jos tyhjiin kaivetut suot kylvetään metsiksi niin siinä on ideaa. Paitsi että alueita kutsutaan soiksi mm. niden suuren kosteuden vuoksi. Tämä ajatusmaailma on niin Kepulainen kuin voi vaan olla. Kuten kotihoidontukikin. Kun maaseudulla lapset hoidetaan ilman muuta kotona, niin siitä saa vielä rahaakin.

Comments are closed.