Koti Uutisia Kotimaa Hallitus junailee yksityisille terveyspalveluyhtiöille lisää liiketoimintaa

Hallitus junailee yksityisille terveyspalveluyhtiöille lisää liiketoimintaa

3

Hallituksen esitys kiireettömien leikkausten siirtämisestä julkiselta puolelta yksityisille terveyspalveluyrityksille sai eduskunnassa kriittisen vastaanoton. Esityksen tarkoituksena on antaa sairaanhoitopiireille mahdollisuus ulkoistaa kiireettömät nukutusta vaativat leikkaukset yksityisille yhtiöille. Esityksessä vaaditaan kuitenkin, että yksityinen sairaala on puolen tunnin ajomatkan päässä julkispuolen sairaalasta, jossa on ympärivuorokautinen päivystys.

Hallituksen esitys onkin hieman ristiriitainen, koska vasta 2017 hallitus teki päätöksen keskittää nukutusta vaativat leikkaukset suuriin sairaaloihin. Uuden esityksen mukaan komplikaatiotilanteissa potilaat tuodaan julkisiin sairaaloihin jatko- ja tehohoitoon.

Suomessa Terveystalot ja Mehiläinen ovat tunnettuja siitä, etteivät kyseiset yhtiöt maksa käytännössä penniäkään veroja Suomeen. Nyt tämänkaltaisille yrityksille tarjotaan jo hallituksen tasolta lisää liiketoimintamahdollisuuksia.

Lähde: Yle

3 KOMMENTIT

 1. Kerman kuorintaa parhaimmillaan ja jos jotain menee pieleen julkisenpuolen sairaalat hoitavat jälkipyykin joka voikin olla yllättävän arvokasta. Tuskin vaatii raketti-insinöörin kykyjä arvata kun katsoo poliitikoiden puolueesta riippumatta kytköksiä yksityispuolen palvelun tuottajiin. Siellä on odottamassa juudaksia hillotolppa jos toinenkin.

  • Olisi ehkä aiheellista tutkia noitten valittujen yksityisten omistuspohjaa, keillä kaikilla on osakkeita ja ketkä nostavat osinkoja. Voisi taas kerran johtaa jäljet sylttytehdas Arkadianmäelle.

 2. Koko ajan on hivutettu palveluja yksityisille esim. verinäytepalvelu on jo ulkoistettu sekä osa terveyskeskuksien palvelusta.
  Sotea runnotaan väkisin läpi ja lopuksi todetaan että yksityisethän ovat jos uurimmilta osin terveyspalvelujen tuottajia joten kokonaisvaltaiselle sotelle ei ole enää estettä.
  Nyt jo terveyskeskuksissa ei vstata puhelinaikaan vaan viestissä toimitetaan takaisinsoittoaikaa, jonotusajat ovat parhaimmillaankin tunteja, kun läpsyjen asioita pitää hoitaa tulkin varassa.
  Mutta firmoillahan ei ole kiirettä, he saavat maksunsa joka tapauksesssa.
  Jos palövelut ulkoitetaan, mielestäni pitäisi poistua myös verotuksessa maksettava osio.
  Nyttenkin asiakkaat kustantavat verotuksen kautta terveyspalvelut, mutta joutuvat joka käynnistä maksamaan silti, eli tuplaverotus (koska samasta maksusta maksetaan kahten kertaan vero).

Comments are closed.